изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:40 EEST
ИЗБОРИТЕ МИНАХА И УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗАКРИВАТ МАГАЗИНИТЕ В ГАРАЖИ    
Политика

Забрана, с която създаването на магазини, сервизи, складове и офиси в гаражи ще стане невъзможно, е подготвило Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Преотреждането на гаражи и паркоместа за други цели вече ще е изрично забранено от промени в Закона за устройство на територията, които са публикувани за обществено обсъждане в интернет страницата на министерството.



Засега обаче не са предвидени разпоредби, които да превърнат отново в гаражи вече преотредените за друга цел.

Ще бъде забранено и преотреждането на жилище в офис, ако не могат да се осигурят нужните за работата му места за паркиране, пише още в проекта.

В ЗУТ ще се въведе и мека забрана за продажба и отдаване под наем на гараж или паркомясто. Първо те трябва да бъдат предложени на останалите собственици в кооперацията и едва след техен отказ може да се пласират на външни лица.

Основен ремонт и преустройство на жилище вече ще са възможни единствено, ако сградата има технически паспорт. Реално такива имат само постройки след 2005 г. и единици от по-старите. Задължение на домсъвета е да извади паспорт на сградата, ако е построена преди 2005 г.

Кметовете вече ще имат право да определят норми за по-гъсто застрояване на централните градски части, предвиждат още поправките в ЗУТ. Досега това бе право единствено на министъра на регионалното развитие.

Ограничава се обаче промяната на предназначението на имоти извън урбанизираните територии, за които няма общ устройствен план. Така щяло да се спре презастрояването на курортите.

Кметовете ще са отговорни и за строежите на къщи и малки кооперации.

http://www.24chasa.bg/

 


Сходни връзки

ИЗБОРИТЕ МИНАХА И УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗАКРИВАТ МАГАЗИНИТЕ В ГАРАЖИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди