изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:40 EEST
Арестуваха подпалвач на коли в София, но запалиха нови    
Новини

Полицията е задържала 33-годишния Владислав Николов-Куката за палежа на трите коли в кв. "Западен парк" в София, съобщиха от МВР. Пет автомобила бяха запалени вечерта в "Студентски град". В нощта срещу понеделник горяха "Фолксваген голф", "Шкода" и "Волво" близо до бившия магазин "Рамстор" в кв. "Западен парк".



"Куката е задържан близо до пожарите минути след подаването на сигнала. Той е от София, криминално проявен за кражби, наркотици, шофиране след употреба на алкохол. Има условна присъда от 2004 г. за кражби”, съобщи за „Фокус” старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

По думите му, Куката не е могъл да даде смислено обяснение по каква причина се намира в близост до района на палежите.
„От направените експертизи и оттривки, иззети от него и от дрехите му, е открита лесно запалима течност. Повдигнато му обвинение за опожарените автомобили и е задържан за 72 часа”, добави шефът на СДВР.
Издирват се съучастници на Куката.

Възможно е той да е свързан и с другите палежи, обясни Йорданов, цитиран от БНТ.
"Това е ответна реакция на хора, които са склонни към този вид престъпления и ако търсят предизвикателство, просто са попаднали на точното място", категоричен бе директорът на СДВР пред Дарик радио.
Целта на палежите е дестабилизиране на обстановката в столицата, каза сутринта той.

 

 

Арестът е извършен малко след подпалването на пет коли на платен паркинг до Зимния дворец в "Студентски град". Сигналът за инцидента е подаден в 19.35 часа от студенти, уточниха от МВР.
Изпратени са незабавно екипи на полицията и пожарната. Колите бяха загасени малко по-късно.
Разследването продължава.

Опожарените автомобили в столицата за последните около месец и половина вече са 41. От МВР предполагаха, че става въпрос за сериен пироман, но психолозите отхвърлиха тази версия. Появиха се версии, че палежите може да са част от война за паркинг места, както и за застрахователни измами. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Арестуваха подпалвач на коли в София, но запалиха нови | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди