изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:34 EEST
Мнозинството спаси Борисов от изслушване в НС за еврокризата    
Парламент

Депутатите от мнозинството отхвърлиха две предложения за изслушване на премиера Бойко Борисов за позицията на правителството по промените в ЕС и кризата в еврозоната. В същото време той говори на конференция. Вместо него, народните представители изслушват външния министър Николай Младенов, който разяснява какво следва за страната ни след последното заседанието на Европейския съвет в Брюксел, предаде БТА. На него беше решено да се създаде фискален съюз от над 20 държави, сред които и България.



Първото предложение за изслушване на Борисов беше направено от БСП.
„България е в групата на държавите, за които е ясно, че ще има допълнително консултиране. Изслушването на министрите, при цялото ми уважение, не е онова, което очакваме като национален парламент,” каза Ангел Найденов, цитиран от "Фокус".

От „Атака” подкрепиха предложението за изслушване на премиера и поискаха прегласуване. Павел Шопов дори заяви от парламентарната трибуна: „Учудвам се на добрия тон на г-н Найденов. Тука се касае за скандал, три пъти от „Атака” настояваме - това е негова работа – да очертае евентуалната позиция на България, след като беше в Брюксел, да каже каква е позицията на България по всички въпроси. Той си разменя любезности с президента и изпраща някой да ни обясни за какво става дума. Това не е работа на външния министър, това е работа на министър-председателя. От ГЕРБ ги тресе неистов страх, че премиерът може да е призован”.

Второто предложение беше от името на Синята Коалиция.
„Не трябва да позволяваме хармонизация на данъците в ЕС. Сега е моментът всяка страна да има право да договаря акциза върху горивата. По всеки въпрос трябва да има позиция, къде е тази позиция”, попита от парламентарната трибуна лидерът на СДС Мартин Димитров.

От ДПС подкрепиха предложението и поискаха прегласуване. "С какви очи ще ни поканите да обсъждаме промени за Конституцията и други важни въпроси", попита Христо Бисеров колегите си от управляващата партия.

Въпреки настояването на депутатите от опозицията обаче и двете предложения Борисов да говори в Народното събрание не бяха приети.


--------------------------------------------------------------------------------
"Ако има нещо, което да стряска съня на лидерите в света, това е думата пазари. Финансови пазари като се каже и няма президент, премиер, канцлер, думата да не му събаря съня", заяви междувременно Бойко Борисов на конференция „Перспективи за развитие на небанковия финансов сектор”.
"В Европейския съвет няма решение, няма тема, свързана с днешната ситуация в света, която да не бъде съобразявана с т.нар пазари. Веднага следва въпрос – как ще отреагират пазарите", добави премиерът.
Според него Комисията за финансов надзор у нас се справя добре с възложените задачи, въпросът е как небанковият сектор да бъде включен и да бъде по-полезен.
"Ние сме „за” това да има европейска кредитна агенция, но ако има такава и тя е обективна, не би трябвало да пожали недисциплинираните", категоричен бе Борисов и отново изтъкна финансовата дисциплина на кабинета, което се отчита от международните рейтингови агенции. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Мнозинството спаси Борисов от изслушване в НС за еврокризата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди