изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:02 EEST
Държавата плати 30 млн. лева, за да разшири Цветан Василев    
Новини

Държавата е платила повече от 30 млн. лв., за да може Цветан Василев да завземе изцяло бившата банка на Атанас Буров в София и да настани там централата на своята Корпоративна търговска банка (КТБ), показа проверка на “Труд”. Толкова пари струват на данъкоплатците ремонтите и местенето на десетките държавни ведомства, засегнати от “жилищния” проблем на банкера.



Седалището на финансовата институция е в столичния център на ул. “Граф Игнатиев” 10, но има още два входа - един откъм линията на трамвая и друг откъм ул. “Ангел Кънчев”.

Цветан Василев купува част от сградата от наследници на Буров, твърдят медии. А през 2005 г. намира решение как да придобие и останалата площ, която е публична държавна собственост.

Крилото на ул. “Граф Игнатиев” 10А приютява скандалната фондация “Демокрация” на Иван Костов и Централната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. А другото - на ул. “Ангел Кънчев”, се обитава първо от държавната фирма за търговия с оръжие “Армимекс". После правителството на Иван Костов настанява комисията по досиетата на Методи Андреев, а в края на 2002 г. там влиза Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) на Цвета Маркова.

На 1 юни 2005 г. - в самия край на мандата си, правителството на Симеон Сакскобургготски прави заменка, с която дава на КТБ цялата сграда с трите адреса - “Граф Игнатиев” 10 и 10А, и “Ангел Кънчев” 1. Банката прехвърля на държавата свои сгради на 7-и километър на бул. “Цариградско шосе”. Застроената площ в центъра, която става собственост на КТБ, е 1223,16 кв. м. А държавата взема в замяна 1909 кв. м застроена площ.

На пръв поглед банката на Цветан Василев е ощетена с близо 400 000 лв. Оценката на сградата на Буров в столичния център е 1 960 000 лв. А имотите, които КТБ дава на кабинета в покрайнините, са оценени на 2 302 620 лева.

Всъщност следващотоправителство на тройната коалиция влага милиони, за да извади от сградата ДКСИ, което води до още по-големи размествания в спецслужбите. Комисията на Цвета Маркова влиза в бившите имоти на Цветан Василев на 7-и километър. Те се нуждаят от основен ремонт, който излиза на държавата 21 038 000 лв. (платени на спечелилата поръчката фирма “Газстроймонтаж”), плюс още 1,2 млн. лв. за довършителни работи.

После сградата се оказва твърде голяма за ДКСИ и следващото правителство на Бойко Борисов решава да я предостави на ГДБОП. Антимафиотите се изнасят от сградата си на бул. “Черни връх”, там отиват агентите от ДАНС, а в тяхната сграда на “Черковна” влизат хората на Цвета Маркова. Цялото местене излиза на бюджета 8 млн. лв.

Общо държавата плаща около 30 млн. лв., за да може банкерът Цветан Василев да превземе цялата сграда в центъра на София. http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Държавата плати 30 млн. лева, за да разшири Цветан Василев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди