изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:59 EEST
Спипаха маниак със 150 пистолета и пушки    
Ред и сигурностАнтимафиоти разкриха незаконен боен арсенал. От дома на 51-годишен мъж и от складово помещение били иззети общо над 150 огнестрелни оръжия. В хода на образувано досъдебно производство, служители на ГДБОП предприели претърсване на няколко помещения ползвани от 51-годишния С.Ч., който има разрешение за колекциониране и съхранение на огнестрелни оръжия.



Полицаите извършили проверка на постоянния адрес на мъжа в ж. к.”Овча купел” и установили, че огнестрелните оръжия, за които С.Ч. има разрешително, не се съхраняват в дома. В същото време там антимафиотите открили 16 револвера, пистолет и 14 пушки и карабини, за които собственикът на дома не представил необходимите разрешителни.

Предприети са действия за установяване местонахождението на липсващите оръжия. Проверено е складовото помещение в квартал ”Малашевци” и там са открити липсващите от дома му оръжия. В склада, обаче са намерени и други оръжия, като за тяхното придобиване, носене и съхранение мъжът няма разрешителни.

Иззети са над 150 огнестрелни оръжия - 63 револвера, 52 пистолета, 25 карабини и 16 пушки. Намерени са и два картечни пистолета и почти пълен комплект от основни и други части за автомат „Калашников”, както и около 1500 боеприпаса от различен калибър.

Установено е, че значителна част от иззетите незаконни огнестрелни оръжия са произведени след 1900 г. и се използват със съвременни боеприпаси. Антимафиотите се натъкнали и на колекция от старинни хладни оръжия - саби, меч и нож. Експертиза ще покаже дали те представляват културно-историческа ценност и от какъв период са.

Продължава работата за установяването на произхода на незаконния арсенал, както и евентуалното му използване за извършване на престъпни дейности. Назначени са експертизи.

ВИДЕО ОТ АКЦИЯТА НА МВР
 
 


Сходни връзки

Спипаха маниак със 150 пистолета и пушки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди