изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:04 EEST
НА ЛОВ В ТУРЦИЯ    
Лов и риболов Турция е една от най-известните ловни дестинации с голямо разнообразие от дивеч – Безоар козирог, Коня овен, Анатолийски овен, Анатолийска дива коза, диви свини, благороден елен, Анатолийска кафява мечка.Безоар козирог е най-красивия от всички видове козирози. Лова се организира по скалите по метода на чакане и издебване. Всеки ловец има професионален местен ловен водач, който знае в детайли ловната територия и консултира ловеца за качеството на трофея.

Ловcт започва рано сутринта и ловеца цял ден е заедно с професионалния водач търсейки желания трофей. Обикновено дължината на рогата е между 90 и 130 см, но има някои изключителни територии, където може да намерите козирог над 130-140 см и дори повече. Ловния сезон е от 1 август до 31 март, а брачния период е ноември – декември. Обикновено програмата е 5 ловни дни. Настаняването е в малки хотели, селски къщи, понякога в палатки и 5 звезди хотел, ако ловната територия е близко до Анталия.

Коня овен – популацията на това животно е около 2500 овена и те живеят единствено в Централна Турция на височина от 1100 м до 1500 м над морското равнище. Коня овен е защитен вид от Отдела за дивата природа на Турция и този лов е бил забранен 20 години и до сега са ловувани само 7 овена по специален лиценз. Ето защо трофея от Коня овен е изключително ценен за всеки ловец.

Дива свиня – в цяла Турция има голям брой диви свини, защото мюсюлманите не консумира свинско месо, така че те не ловуват за месо. Има много добри трофеи като дължината на глигите е от 20 до 35 см и тегло 150 – 300 кг.

Има два начина на ловуване - лов на гонки за група от 8-12 ловци и се организира с 20-30 гоначи и 10-12 кучета. Най-добрия период е октомври, януари, февруари. Другият вид е лов от чакало и лов с издебване по време на пълнолуние – този начин е за ловци, които искат да отстрелят голям трофей. Най-добрия период е от март до ноември. Препоръчителни са 5 нощи ловуване. Друг дивеч, който може да ловувате е благороден елен, анатолийска дива коза и анатолийска кафява мечка. tabakov-hunting.com/НДТ

 


Сходни връзки

НА ЛОВ В ТУРЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди