изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:31 EEST
ИНТЕГРИРАТ ДЕЦА СЪС СПЕЦИАЛНИ ПОТРЕБНОСТИ ПО ПРОЕКТ    
ОбразованиеПроект "Ела в моя свят", спечелен от ОУ "Стефан Караджа" в Добрич, бе представен вчера. Той се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС по програма "Подпомагане на деца и ученици със специални образователни потребности". Стойността на проекта е 120 291 лева, продължителността му е 12 месеца.

 Партньори на ОУ "Стефан Караджа" са шуменският университет "Епископ Константин Преславски", ОУ "Христо Смирненски" и ЦДГ №27 "Слънчице", училище "Петър Берон.

Целта на проекта е интегриране на деца и ученици със специални образователни потребности в масовото училище и промяна на нагласите в обществото за приемане на различните, сподели директорът на ОУ "Стафан Караджа" Веселина Вълкова. "Преди 15 години тези деца се обучаваха индивидуално в домовете си, сега са сред нас", подчерта тя. Проектът е насочен към 160 души - деца с и без специални образователни потребности, родители и учители. Предвижда се по него с помощна на Ресурсния център да бъде изградено Училище за родители, а в ОУ "Стефан Караджа" - кабинет, в който ще работят рехабилитатор, логопед и психолог. Арт терапевт ще обучава децата по музика, изобразително изкуство и театрално изкуство. Учители от училищата и детските градини в Добрич пък ще преминат обучение в ШУ "Епископ Константин Преславски". "Приеми различния" е мотото, под което ще се проведат поредица от семинари с деца без специални потребности, родители и учители.

"Поздравявам ви за проекта, това е една голяма крачка напред - сподели пред присъстващите Бистра Дамянова от ЦДГ №24 - Приветствам това начинание, защото още нямаме нагласата за приемаме различията". НДТ

 


Сходни връзки

ИНТЕГРИРАТ ДЕЦА СЪС СПЕЦИАЛНИ ПОТРЕБНОСТИ ПО ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди