изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:32 EEST
С РАЗНООБРАЗНА ПРОГРАМА ГЕН. ТОШЕВО ПОСРЕЩА ПРАЗНИЦИТЕ    
КоледаПоредица от прояви организира община Генерал Тошево за Коледните и Новогодишни празници. Инициативите започнаха ва 14 декември, когато в града гостува ДТ "Йордан Йовков", Добрич, с постановката "Веселите момчета". Вчера пък бе открита изложба “Зимна приказка”, в която са представени творби на децата от ЦДГ и учебните заведения.

Днес ще приключи конкурсът “Сурвачки и коледни рисунки” в ЦРД, от 17.30 часа коледен концерт ще изнесе Представителен духов оркестър на ВМС на Р България. На 19 декември ще бъдат обявени победителите от годишния конкурс “Любознайко-всезнайко”, от 17 часа в библиотеката на общината ще се проведе "Среща с Дядо Коледа". Белобрадият старец ще гостува на 20 от 10 часа на коледното тържество в ОДЗ “Пролет”. В няколко поредни дни ДКТ "Дора Габе", Добрич, ще представи кукления спектакъл “Бяла приказка”.

Спортист на годината на Генерал Тошево ще бъде избран на 20 декември. На следващия ден в читалището ще се проведе коледен концерт за ученици.  На 22 декември пък в залата на общината ще е коледният концерт на ОбМС и ЦРД. На него ще бъдат наградени победителите от конкурса “Сурвачки и коледни рисунки”. На 23 декември от 11 часа ще се състои проявата  "Добър сме ти глас донесли” - коледарски поздрав в общината. От 16 часа е църковната служба "Вечерня" в храм “Св. Вмчк. Димитър”, а от 18 часа - коледен концерт на НЧ “Светлина 1941”. В 8 часа на 24, 25, 26 и 27 декември в църквата ще бъде отслужена Утринна и Света литургия.

"Коледарски благослов" се нарича надпяването на коледарски групи, което ще се проведе от 11 часа на 24 декември пред сградата на общината. След 18 часа пък ще има коледуване по домовете, както и посещения на дядо Коледае. В 23.30 часа на 31 декември на площада ще започне посрещането на Новата година. За настроението на генералтошевци ще свири оркестър "Лозница". НДТ

 


Сходни връзки

С РАЗНООБРАЗНА ПРОГРАМА ГЕН. ТОШЕВО ПОСРЕЩА ПРАЗНИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.55 секунди