изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:27 EEST
Годишните винетки може да станат 100 лв.    
ИкономикаОт снощи по всички дистрибутивни организации има вече винетки, съобщи директорът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров. Днес се чака решението на ВАС дали винетната система е дискриминационна. Положително становище може да оскъпи годишните винетки, според Лазаров. Тази година очакванията по отношение на продажбите на винетки изненада и нас.

 Така Лазар Лазаров обясни пред Нова тв защо преди броени часове са свършили седмичните и годишните винетки.
Това се случва, когато търговците не си правят отчет. Надявам се догодина този проблем да не го повторим. Взимаме го предвид, допълни шефът на АПИ, цитиран от БГНЕС. Той посочи, че всяка година, с цел да се избегнат фалшификации се сменя дизайна на винетния стикер.

Ние ще се съобразим с решението на съда, каза Лазар Лазаров за предстоящото днес дело във ВАС, което ще даде отговор на въпроса дали съществуващата в момента винетна система в България е дискриминационна. Делото беше образувано по жалби на трима министри - на финансите, вътрешните работи и регионалното развитие, след като Комисията за защита от дискриминация обяви за дискриминационни цените на винетките, валидността на годишната винетка и липсата на дневна винетка за трета категория автомобили.

Според комисията цената на месечната винетка у нас е твърде висока. Тя не трябва да надвишава 10 на сто от годишния размер или при цена на годишния стикер от 67 лева, трябва да е до 6 лева и 70 ст. Месечният размер на таксата остава 25 лева.
Що се отнася до седмичната винетка, която в момента е 10 лева – тя трябва да не е повече от 5% от цената на годишната или до 3 лева и 35 стотинки.
Освен цените, КЗД оспорва валидността на годишния винетен стикер и липсата на дневни винетки за леки коли.

Ако решението на съда е в посока на това, че годишният стикер е дискриминационен, то той може да стане 100 лв., смята Лазаров.
За трета поредна година поддържаме една и съща цена на годишните винетки. 67 лева - такава цена няма в Европа дори за единично преминаване по магистрала, подчерта директорът на АПИ. Той бе категоричен, че не се предвижда увеличение на цените на винетките. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Годишните винетки може да станат 100 лв. | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Годишните винетки може да станат 100 лв.
Автор: Anonymous да 2011-12-20 @ 15:19 EET

Още не са станали 100 лв. ... Пък и 24 лв. къде не сме ги дали...  Лошото е, че и 1000 лв. да направят винетката, пътищата пак ще са в окаяно състояние. ;-(

Годишните винетки може да станат 100 лв.
Автор: Anonymous да 2011-12-21 @ 11:05 EET
Такава цена на винетките няма в Европа, но и такива заплати също няма!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди