изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:18 EEST
УСЛУГИ В МОДЕРНАТА БИБЛИОТЕКА "ДОРА ГАБЕ"    
Култура

Завърши успешно поредният етап от обучителната програма по Тематично направление 3 - Услуги в модерната библиотека на програма „Глоб@лни библиотеки - България” за библиотекари от  Добричка област. Обучителната програма по Тематично направление Услуги в модерната библиотека се реализира в Обучителния център на регионална библиотека „Дора Габе” Добрич, в рамките на 80 учебни часа, с преподавател Росица Стратева – библиотекар от РБ „Стилиян Чилингиров”–Шумен.



 В обучението се включиха 8 библиотекари от направление Библиотечно-библиографско и информационно обслужване на РБ "Дора Габе", както и двама от читалищните библиотеки в областта –  с. Крушари и с.Българево.

Курсът включва четири модула – Работа с потребители, Справочно-информационна дейност, Електронни ресурси и услуги с местно съдържание, Обслужване на целеви групи. Към знанията и добрия опит на библиотечните специалисти обучението даде възможност за надграждане и самоанализ на знанията им в обслужването на потребителите на библиотечни услуги в областта. В обучението бяха приложени комбинирани уроци, включващи презентации на учебното съдържание, беседи и електронно базирани дейности. В практическите задачи библиотекарите използваха досегашния си опит, както и новите си познания, в зависимост от интересите и професионалните си потребности.

С  проведения обучителен курс библиотекарите надградиха необходимите  професионални компетенции за услугите, които предлагат и които се стремят да разширят, за да се превърнат българските обществени библиотеки в свободно място за достъп до общественополезна информация, в място за комуникация за всеки. НДТ

 


Сходни връзки

УСЛУГИ В МОДЕРНАТА БИБЛИОТЕКА "ДОРА ГАБЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди