изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:01 EEST
Запалиха още два автомобила в София    
НовиниДве нови коли бяха подпалени тази нощ в столицата. От МВР съобщиха, че автомобилите са били опожарени в кварталите "Люлин" и "Дружба". Около 1.00 часа в квартал "Дружба", на ул. "Чудомир Топлодолски" пред блок 46, е опожарен първият автомобил - "Мерцедес". Горели са предният капак и задната част на автомобила, който е на 24-годишен криминално проявен младеж, съобщи БГНЕС по информация от МВР.

Малко след това е подаден сигнал и за подпален автомобил "Сеат Мареа" в квартал "Люлин", като при него е горяла само шофьорската седалка.

От репортаж на ТВ7 стана ясно, че собственикът на горелия “Мерцедес” S класа не работи. Чичото на младия мъж, който се оказа по думите му случайно на мястото на палежа, каза, че племенникът му имал кафе, предаде БЛИЦ.
Самият собственик пък призна пред камера, че не се занимава с нищо. “Безработен съм. Подарък ми е колата. Нямам кафе”, каза той. Колата му била запалена около 1-1.30 часа. "Нямам представа кой може да е”, заяви той.

“За нас няма значение дали лицето, чиято кола е запалена, е криминално проявено”, каза вътрешният министър Цветан Цветанов. Той обаче потвърди, че единият собственик на запалените тази нощ две коли е криминално проявен. 
Пред ТВ7 министърът заяви, че се разчита и на бдителността на гражданите и на тяхното съдействие. При единия от случаите тази нощ граждани са дали посоката на оттегляне на вероятния извършител, провеждат се заградителни мероприятия, каза Цветанов, цитиран от "Фокус".
 
По думите на министъра, палежите на автомобили започват от 29-годишния Юлиян Ковачки, който е запалил 12 автомобила, вследствие на което са причинени щети на 25, а причините са свързани с лична неудовлетвореност.
Цветан Цветанов напомни, че през годините е имало такива случаи, като начин за разрешаване на взаимоотношения.

Зам.-директорът на Института по психология към МВР Росен Йорданов коментира вчера, че последните палежи са вид имитация на първите и зад тях прозират вандалски мотиви и дребни български междусъседски проблеми.

Трима бяха задържани за част от палежите в София, двама са в ареста, сред тях е Ковачки, а третият бе пуснат под парична гаранция.
http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Запалиха още два автомобила в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.25 секунди