изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:23 EEST
„ВАРНЕНСКИ МАЙКИ” СА ДЯДО КОЛЕДА ЗА ДЕЦАТА ОТ ДОМ „ДЪГА”    
Коледа Всички деца от дома за деца, лишени от родителски грижи, „Дъга” в Добрич вече са написали своите писма до Дядо Коледа и са в трепетно очакване на пожеланите подаръци. Коледните мечти на децата, останали без родители или напълно изоставени от тях, ще сбъднат дамите от сдружение „Варненски майки”. За поредна година те ще се погрижат за възпитаниците от дома. Децата пък са подготвили програма.

В Коледното тържество са се включили всички деца. Разучили са песни на ФСБ, Сигнал и други свои музикални идоли, както и скечове, с които ще зарадват гостите на коледното тържество. На него ръководството на дома ще покани и бивш свой възпитаник, който сега е студент последна година във Висше училище Международен колеж. Децата го обичат, а и той им е пример за тях, че надежда има. Петима абитуриенти изпрати тази година домът. Всички те са си намерили работа. Единият живее в преходно жилище, а другите са на квартира. В преходно жилище е настанен и талантлив млад боксьор. Николай Раданов се надява да се намери Дядо Коледа и за него, за да сбъдне мечтата му за нови боксови кецове и екип, които струват общо около 200 лева, но са много важни за младия спортист.

Вече е традиция на 24 и 25 декември за възпитаниците на дома да има празничен обяд в трапезарията към храм „Света Троица”, на който децата поздравява и радва с подаръци и кметът Детелина Николова. На Бъдни вечер празникът ще е в столовата на дома, която вече е празнично украсена. Тогава ще се вихри и купон. На Нова година също празникът ще е в дома.

Очертава се и тази година всички деца от дома да посрещнат празниците в „Дъга”. Засега няма семейство на дете, чиито родители са живи, които да са поискали да го вземат за празниците. Вместо това децата са получили много поздравителни картички от свои приятели от цяла Европа. Те са от бивши възпитаници на дома или от приятели, с които децата са се запознали чрез Фейсбук.

 


Сходни връзки

„ВАРНЕНСКИ МАЙКИ” СА ДЯДО КОЛЕДА ЗА ДЕЦАТА ОТ ДОМ „ДЪГА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди