изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:48 EEST
Мистериозно кълбо падна в Намибия    
Любопитно Кълбовиден предмет от неизвестен произход, който е паднал в Намибия, сериозно е озадачил местните власти, които дълго време не съобщаваха за откритието, като междувременно са се опитали да проведат собствено разследване. Обнародването на информацията обаче изобщо не помогнало.

Сега заедно с намибийците в интернет е пълно с догадки що за предмет е паднал в пустинята. Експерти обаче охлаждат страстите на любителите на извънземната романтика, странният предмет може и да е долетял от космоса, но е със съвсем земен произход.

Загадъчното кълбо било намерено от местен фермер в областта Омусати на неколкостотин километра от столицата Виндух. Диаметърът на находката е около 110 см, тежи близо 6 кг. На пръв поглед изглежда сякаш кълбото е сглобено от две половинки, направени от някакъв метал. На своеобразните "полюси" на кълбото има две издатини. Отвътре топката е куха.

Малко преди фермерът да съобщи за откритието, в този район е имало съобщения от местни жители за силен тътен, който вероятно е предизвикан от падането на "гюлето", а след това гръм - от удара на предмета в земята. На мястото на падането на кълбото е останала голяма дупка, а самият "извънземен" предмет е отскочил на 18 м от мястото на приземяването си. За щастие всичко се случило в пустинята и никой не е пострадал. Засега няма отговор за възможния произход на кълбото от НАСА и Европейската космическа агенция. През това време интернет потребителите имат възможност да развихрят фантазията си.

Голяма част от предположенията са свързани с това, че "гюлето" има космически произход, но има и по-оригинални хрумвания като например, че топката прилича на глава на персонаж от детското филмче "Телетъбис" или че е част от проекта DHARMA Initiative, от популярния сериал "Изгубени".

Всъщност мнозина от участниците в дискусиите по форумите се опитват да запазят самообладание и авторитетно обясняват, че предметът е съвсем земен и не е нищо повече от елемент от някой стар спътник, който не е изгорял в атмосферата, след като апаратът е излязъл от орбита - засега това е най-правдоподобната версия. Подобни кълбовидни обекти вече са намирани в Бразилия през 2008 г. и година преди това в Австралия. Същият обект е паднал и на територията на САЩ, но кирилските букви по него лесно помогнали да се установи, че това е резервоарът на руско-украинската ракета носител "Зенит". http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Мистериозно кълбо падна в Намибия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди