изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:01 EEST
ТАЛАНТИ ОТ ДОБРИЧ И БАЛЧИК - В НОВОГОДИШНАТА ПРОГРАМА НА БНТ    
Коледа

Представяте ли си дете, което през ваканцията трябва да става сутрин в 7 часа? И да ходи... да работи? А представяте ли си това дете да става с огромно желание - без някой да трябва многократно да го буди? И всъщност - не да работи, а да се забавлява цял ден с приятели. Точно това се случи с 50 талантливи деца от цяла България, които станаха победители в телевизионното състезание "Феномени" на БНТ и през лятната ваканция се снимаха в мюзикъла "Питър Пан". Премиерата му ще е в новогодишната програма на телевизията - на 31 декември от 17.05 часа.



Невероятният шанс да попаднат след победителите имаха и три деца от Добричка област - Александър Танев от Балчик и Николай Марков и Велико Димитров от Добрич. Успехите им не свършват обаче до тук - Александър печели главната роля - на Питър Пан, а Ники играе в мюзикъла Майкъл - по-малкото братче на Уенди. С талантливите си изпълнения на китара пък Велико става част от "Акага Джуниър" и заедно с другите избрани музиканти и "Акага" изпълнява музиката.  

"Много силно исках да спечеля ролята на Питър Пан. Любим изпълнител ми е Майкъл Джексън и след като прочетох,че мечтата му е била да играе Питър Пан, но винаги, когато са му предлагали ролята, е имал други ангажименти, реших, че аз трябва да я изиграя. Единственото ми желание беше да играя Питър Пан". Това разказа за НДТ 10-годишният Александър. Момчето е категорично: "Аз съм сигурен, че когато искаш нещо много силно, то се сбъдва". Имаше много интересни моменти по време на снимките, споделя малкият актьор. За него най-вълнуващо е било летенето. Александър не крие, че първия път е изпитал страх, но не го е показал, защото е трябвало да бъде наперен като Питър Пан. След това свикнал и много се забавлявал, дори правел салта във въздуха. Александър разказва и за случка, в която се е разплакал. Става дума за епизод, в който разказва на изгубените деца, че - като се прибрал у дома при родителите си, заварил друго момче в своето креватче. След като объркал многократно словореда и се наложило сцената да бъде заснета 10-ина пъти, се разплакал от яд. А режисьорката Бисерка Колевска казала: "Браво бе, Саше, исках точно на тези думи да си разплакан, много добре стана". "Екипът беше страхотен, с всички бяхме приятели. Операторът Иван  ни снимаше и когато правехме щуротии извън кадрите. А гримьорките Ани и Деси искрено се забавляваха с нас, правеха ни изкуствени рани, дупки от куршуми, татуировки, като подарък в края на снимачния ден" - разказва още момчето. Научих се да мълча, споделя още то. "Да, да мълча, когато режисьорката викне "Тишинаааааа!", не може дори да мръднеш, защото шавнеш ли, заради теб ще трябва отново да се снима, а кадрите с танцьорите особено бяха много трудни, целият танц трябва отново да се изиграе заради една грешка." Да снимаш филм е невероятно приключение, искрено споделя Александър. "Искам да стана артист!" - категоричен е той.

Не по-малко са емоциите, които вълнуват и Николай, докато разказва за участието си в мюзикъла. "Страшно много исках да спечеля някоя от ролите, в която се лети, а те бяха пет" - споделя момчето. Разказва, че се е явил на кастинга като на шега и е страшно щастлив, че е бил избран за Майкъл. "Още първия ден на снимките беше много готин, заведоха ни в президентския апартамент на "Шератон" и ролята ми изискваше да си легна. А аз дори задрямах..." - спомня си Ники. Незабравимо ще остане за него и летенето, той първи е вдигнат от каскадьорите с въжета в небето. "Казаха ми - ще те пуснем бавно, а така ме засилиха... Пред мен - клони на дървета... Беше малко страшничко първия път. После свикнах". 12-годишното момче разказва и за друг весел момент от мюзикъла - когато се е наложило да се хвърли по лице в цял ръст в рекичка. "Наложи се да го направя поне 7-8 пъти. Накрая решиха, че косата ми не е достатъчно мокра и ми изляха на главата шише минерална вода..." - разказва Ники. Той е категоричен, че това е най-хубавото лято в живота му, а децата, с които го е прекарал - най-страхотните приятели.

"Най-хубавите моменти по време на престоя ми в София са от запознанствата с много талантливи деца от цяла България,  веселите мигове и купоните с новите приятели" - споделя и Велико от Добрич. Десетокласникът разказва, че работата с "Акага" е била удоволствие за него, защото изпълнителите от групата са страхотни професионалисти и прекрасни хора. Насладил се е да свири на страхотната им апаратура и да завърже приятелство  с тях.  Талантливият китарист споделя, че му е много интересно да участва във филм, да види как се прави  професионален грим, как се създава организация за заснемането, как се работи с камерите при различни условия. "Много ми липсват приятелите от "Феномени", непрекъснато контактувам с тях чрез компютъра или по телефона. Надявам се скоро да се съберем отново и да се позабавляваме. Очаквам с нетърпение премиерата на "Питър Пан", надявам се да се хареса на публиката" - допълва Велико.

Още едно дете, което участва в мюзикъла, е свързано с Добрич. Това е 11-годишната Ралица Добрева, която е от Варна, но баща й е добричлия - Добри Добрев - собственик на магазин "Евромаркет". В "Питър Пан" Ралица спечели другата главна роля - на Уенди. „Това се случва веднъж в живота. Дори и отново да се  снимам във филм, а аз много искам, този ще остане в сърцето ми завинаги" - споделя момичето. То разказва за работата на вокалния педагог Роси Овчарова: "Трябваше за две седмици да направи от индивидуални изпълнители, работили в различни школи, с различна степен на подготовка, екип от певци, които да си партнират, да звучат хармонично, по начин, който е приемлив за такъв тип произведение, какъвто е мюзикълът". Рали разказва и за много смешни ситуации. "Спомням си как в края на единия от снимачните дни, точно на рождения ми ден, след като бяхме снимали в студиото на кораба, Бисерка Колевска каза: край на снимачния ден. Всички започнаха да излизат от студиото, загасиха и ме забравиха вързана на палубата. Бисерка ме видя в последния момент и извика: „Някой няма ли да ми свали Уендито от палубата". Момичето разказва и за страхотните емоции на рождения й ден: "Децата ми направиха страхотна изненада, заедно с мама и другите родители. Всички са я пазили в тайна, защото аз нищо не подозирах и когато се прибрахме в хотела вечерта и се качих на етажа, ме посрещнаха всички - с огромна какафония от песни, балони, фойерверки и една страхотна огромна торта с летящи Питър и Уенди. Беше най-страхотният ми рожден ден!" Ралица не крие, че ролята на Уенди е била единственото й желание. "Бях гледала филма и обичах тази героиня. Много съм щастлива, че спечелих тази роля" - споделя момичето. И допълва: "Никога няма да забравя лятото, в което се сдобих с приятели от цялата страна. Обичам всички тях. Бяхме страхотен екип.” НДТ

 

 


Сходни връзки

ТАЛАНТИ ОТ ДОБРИЧ И БАЛЧИК - В НОВОГОДИШНАТА ПРОГРАМА НА БНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди