изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:15 EEST
”Лъскава” кражба за 300 хил. евро в София    
Новини

Обирът на годината стана в столичен апартамент. Диаманти и скъпи часовници за над 300 хиляди евро са задигнати от новобогаташи през септември. По тяхна молба, полицията пази в тайна кражбата до днес.  Преди три месеца всичко изчезва от дома на млади богаташи в центъра на София, предаде бТВ.



 Бижутата и часовниците са обсипани с диаманти, бяло злато и платина. Придобити са с всички необходими документи и са плащани са в брой. Затова магазините в Европа, от където са купени, са съдействали на българската  полиция и са предоставили снимки на уникатите.

Кражбата става през тавана. Жилището е в новопостроена кооперация на столичния булевард „Витоша”. Крадците знаели, че то не е било защитено със СОТ. Единият от тях се качва на тавана на блока, минава на терасата и лесно преодолява алуминиевата й врата. Така се оказва вътре в апартамента, а там е още по-улеснен, защото ценностите са били съхранявани в обикновен шкаф, разказа Янко Янколов,  началник Сектор „Кражби” в СДВР.

След като взема диамантите, крадецът се измъква по обратния път, после се качва в кола, където го чака съучастникът му.

Полицията е успяла да залови само съучастника.
„Едното лице успя да напусне страната с част от нещата. Другото лице го хванахме с другата половина", каза Янко Янколов. Полицията обаче намерила само чифт обици.
"Една обица и другата част от нея, всичко друго беше дадено за претопяване”, обясни Янколов. По думите му откраднатото се реализира у нас или зад граница. 

Бум на кражбите по Коледа
Крадците са особено актвивни по Коледа и Нова година, предупреждат още от полицията. Тази година обаче бумът на кражбите е в моловете. Крадците залагат на дребни, но ценни предмети, предаде БНТ. В последните дни незаконните посегателства върху стоките са се повишили неколкократно, признаха търговци. Според тях повечето от крадците са жени, но последният изчезнал парфюм в един от магазините е бил намерен в мъж.
Крадците се развихрят най-много след 17 часа и през почивните дни. Тоест, когато има навалица. Джебчиите също са особено активни, така че и купувачите в моловете да внимават. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

”Лъскава” кражба за 300 хил. евро в София | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
”Лъскава” кражба за 300 хил. евро в София
Автор: Anonymous да 2011-12-28 @ 12:30 EET
От където дошло там отишло.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди