изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:42 EEST
Хванаха четирима крадци - задигнали 120 коли с "паяк"    
Ред и сигурност

Престъпна група, извършвала множество кражби на коли, е задържана от криминалисти на столичното Второ РУП, съобщиха от пресцентъра на полицията. Престъпленията са извършвани с „паяк", модел „МАН".



Вчера е получен сигнал от граждани, че пред жилищна кооперация в кв. „Свобода" „паяк" вдига паркиран л.а. „Жигули". Пристигналите на място служители на реда изненадали двамата софиянци М.В. на 31 г. и М.С. на 21 г., докато се суетели около репатрака, собственост на частна фирма.

В хода на разследването се установило, че М.С. притежавал договор за покупко-продажба, незаверен пред нотариус, и ксерокопие от талон с нанесени данни за регистрационния номер на жигулито. От извършената в масивите справка станало ясно, че ксерокопията не съдържат информация за истинския собственик на колата - възрастна жена, а данни на задържания.

Пред служителите на реда М.С. заявил, че работи по поръчка и срещу заплащане за мъж, на когото посочил малкото име. Той признал, че преди опита да „вдигнат" жигулито, са репатрирали и „Москвич 412" от паркинг в същия квартал, който оставили в пункт за вторични суровини в кв. „Илиянци".

При проверка на пункта полицаите открили руската кола и други четири, обявени за издирване от Второ районно управление - Ситроен ЗХ, две лади и Мерцедес 190. Пак там служителите на реда се натъкнали на още 120 возила, чиято собственост се изяснява.

Установен е поръчителят, за когото М.С. и М.В. работели. Я.Б. (21 г.) от кв. „Обеля" и съпругата му К.Б. (23 г.) са задържани в кафене на бензиностанция на бул. „Рожен". У тях са открити голям брой договори за покупко-продажба, написани с един и същи почерк и незаверени от нотариус, както и ксерокопия на регистрации на автомобили.

Претърсени са два адреса в кв. „Обеля" и „Сухата река", откъдето са иззети компютърни конфигурации, съдържащи папки със сканирани регистрационни талони за МПС, сканирани бланки за лични карти и голям брой празни бланки.

М.С., М.В., Я.Б. и К.Б. са задържани в местното районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Трима от тях са стари познайници на полицията. Я.Б. е регистриран за противозаконно отнемане на коли, взломни кражби на части и вещи от МПС, измама, нанасяне на телесна повреда, осъждан е за използване на фалшив документ. Съпругата му К.Б. фигурира в полицейските регистри за кражба на мобилен телефон от магазин, а М.С. - за притежание на наркотици, кражби на части и вещи от МПС и домови кражби. По случая се води досъдебно производство. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Хванаха четирима крадци - задигнали 120 коли с "паяк" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди