изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:57 EEST
СТАРТИРА КОНКУРС "НАЙ-ЗДРАВ ПУШАЧ НА 2012 Г."    
ЗдравеВ началото на годината стартира национален конкурс "Най-здрав пушач на 2012 г.", съобщиха от Регионалната здравна инспекция.


Той е инициатива на Министерството на здравеопазването, целта му е насърчаване на настоящите български пушачи да станат бивши пушачи и да откажат психоактивната си зависимост от тютюневите изделия.
Конкурсът ще се проведе в две фази - от 1 до 31 януари и от  6 февруари до 1 ноември. Първата фаза е посветена на символичното начало в живота на всеки пушач. В нея той изпраща до МЗ следните документи: собственоръчно подписана декларация, че не възразява документите за здравния му статус да бъдат обсъждани от лекари в експертната комисия по класиране на участниците в конкурса; копия на медицински документи за здравния статус, които да свидетелстват за вреди от употребата на тютюневите изделия;    декларация на личния лекар за достоверността на приложените копия от медицински документи. Трябва да се изпратят още актуална фотография и  пощенски адрес, електронен адрес и телефон за комуникация.
Втората фаза е посветена на Международния ден без тютюнопушене - третия четвъртък на месец ноември - 15 ноември 2012 г. За нея бившият пушач изпраща следните документи: собственоръчно написана декларация, че вече е бивш пушач, с личен подпис, собственоръчно написана декларация от личния лекар, че пациентът му вече е бивш пушач, копия на документи за здравния статус на пациента, доказващи подобрението на здравните показатели на участника в конкурса; кратък разказ /до 2 страници/ относно мотивите да участва в конкурса. Ще бъдат поощрявани участници със собственоръчно подписана декларация като бивши пушачи, че не възразяват разказът за техния отказ от тютюнопушене да бъде публикуван в интернет страницата на Националната програма за ограничаване на тютюнопушенето – www.aznepusha.bg.
Комисия от двама лекари и един експерт от МЗ ще реализират оценяването на резултатите от участието в конкурса на допуснатите участници по зададените критерии и ще излъчи победителите. Предвидени са общо 15 предметни награди за І, ІІ и ІІІ място в групите: бременни и кърмещи жени; здравни специалисти; педагози; работодатели; граждани с друго занятие. При награждаването бившият пушач ще има възможност да покаже видеоматериал до три минути, свързан с отказа му от тютюнопушене. НДТ
 


Сходни връзки

СТАРТИРА КОНКУРС "НАЙ-ЗДРАВ ПУШАЧ НА 2012 Г." | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.60 секунди