изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:07 EEST
В ОБЛАСТНИЯ РЕГИСТЪР ВЕЧЕ ФИГУРИРАТ 89 ВОЕННИ ПАМЕТНИЦИ    
КултураВ края на 2011 г. на проведено заседание на областната комисия "Военни паметници", ръководена от секретаря на комисията Красимир Куртев, е актуализиран списъкът с военни паметници, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. Куртев е запознал комисията с постъпилото предложение за включване в регистъра на "Паметник на загиналите в Отечествената война от селищна система Крушари". Списъкът на убитите бойци включва 31 имена.

След като са разгледани и коментирани внесените материали, комисията е приела предложението паметникът да бъде включен в областния регистър "Военни паметници". Секретарят на комисията ще подготви и изпрати в Министерство на отбраната пакета-документи за включване на паметника в Националния регистър. В хода на заседанието е представен и отчет за дейността на комисията за 2011 г. В хода е обобщено, че създаденият Областен регистър "Военни паметници" вече включва 89 паметника на територията на област Добрич, като 8 от тях са в Добрич, 2 - в Каварна, 9 в Тервел, 3 в Шабла, 7 в Крушари, 10 в Балчик и най много - 41 в Добричка. В отчета е припомнено, че през 2011 г. в комисията са внесени и съгласувани документи за паметници, нуждаещи се от спешен ремонт от община Добричка на стойност 2 605 лв., но средства не са били отпуснати. В регистъра през 2011 г. са включени два паметника, които са били пропуснати при създаването на регистъра. Очакванията са да има и още, защото Добруджа е осеяна с костите на загинали войни, паметниците издигнати от признателните люде са много и е възможно да не са били обхванати всички наведнъж, добавят още от пресцентъра на администрацията.
 


Сходни връзки

В ОБЛАСТНИЯ РЕГИСТЪР ВЕЧЕ ФИГУРИРАТ 89 ВОЕННИ ПАМЕТНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди