изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:22 EEST
ФРОНТ ОФИС НА НАП РАБОТИ БЕЗ ОБЕДНА ПОЧИВКА    
НовиниОт местното подразделение на приходната агенция съобщиха, че е създадена организация по повод стартиралата кампания за прием и обработка на декларации на физически и юридически лица.

Сред предприетите мерки с цел по-качествено обслужване на клиентите от НАП - Добрич, заявяват, че е осигурен непрекъсваем режим на работа от 9 до 17,30 ч. Поставени ни са и редица разяснителни и указателни табла, съдържащи образци на бланките и начините за попълването им, както и други дейности и мероприятия, които да бъдат в помощ на гражданите. От институцията заявяват още, че формулярите на Годишната данъчната декларация за облагане на доходите на физическите лица и декларацията за корпоративни данъци вече са достъпни в интернет сайта на НАП www.nap.bg. Образците могат да се попълват електронно, да се разпечатат и да се подадат в офиса ул.”Независимост” № 7 или чрез лицензиран пощенски оператор. От вчера работи и електронната система за подаване на подоходни декларации по интернет с електронен подпис. На сайта на приходната администрация са публикувани и служебните бележки за изплатени доходи, както и справката за извънтрудови правоотношения.
Важно е да се отбележи, че тази година освободени от задължение за подаване на годишна данъчна декларация са лицата, които през м.г. са придобили само доходи от трудови правоотношения, не дължат допълнително данък на друго основание и същите няма да ползват данъчни облекчения. Годишна данъчна декларация по Закона за корпоративното подоходно облагане се подава от всички местни търговски и неперсонифицирани дружества, независимо дали през м.г. са извършвали или не дейност, в срок до 2 април, тъй като 31 март е почивен ден. Юридическите лица също могат да подадат декларациите си по електронен път, на гише или чрез пощенски оператор. Данъчно задължено лице, което подаде годишна данъчна декларация и годишен финансов отчет до 2.4.2012 г. по електронен път и внесе корпоративния данък в същия срок, ползва отстъпка 1% от годишния корпоративен данък, но не повече от 1000 лв. На единния телефонен номер за цялата страна 0700 18 700 гражданите и представителите на бизнеса могат да получават актуална данъчна и осигурителна информация на цената на един градски разговор.
 


Сходни връзки

ФРОНТ ОФИС НА НАП РАБОТИ БЕЗ ОБЕДНА ПОЧИВКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди