изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:57 EEST
Борисов: Докато не построим магистралите, няма избори    
Политика

яма да има предсрочни избори. Докато не построим магистралите, няма да излизаме на избори, отсече премиерът Бойко Борисов край новозагорското село Дядово. Там той, заедно с министър Лиляна Павлова и вицепремиера Симеон Дянков, откри новия пътен възел от лот 3 на магистрала "Тракия".



Според Борисов, докато не приключи строителството на всички големи пътни инфраструктурни обекти, като магистралите „Тракия” и „Струма”, правителството няма да се яви на избори.
А след като пътищата бъдат построени, едва ли щял да се намери българин, който да гласува за друга партия, освен за ГЕРБ, убеден е премиерът.
Така, по думите му, предсрочните избори са само в устата на политическите му опоненти и не почиват на реалността.

Преди два дни политолози прогнозираха предсрочни избори тази година. В интервю за в. "Преса" обаче Борисов категорично отхвърли този вариант. "ГЕРБ да предизвика предсрочни избори? Що за глупост. То не бяха приказки, че ще правим предсрочни избори. То не бяха слухове, че ще правим коалиция с БСП и ДПС. То не бяха внушения, че като гласуват за нас, получават Костов", коментира премиерът.

До 30 юни тази година ще бъде завършен трети лот от „Тракия”, както и началото на четвърти до „Петолъчката”, каза още Борисов днес.
Два месеца по-рано ще приключи строителството на трети лот от магистралата, се ангажираха пред министър-председателя гръцките изпълнители на обекта.
Вече са приключили 80% от работата по трасето. 250 работници, от които 90% българи, са работили денонощно на строителството.

Борисов и министрите направиха пълна инспекция на цялото трасе на магистрала „Тракия”. Той е доволен, че не са се сбъднали опасенията му строителите да не се справят навреме с работата край жп линията.

"До 30 юни ще бъдат въведени в експлоатация с акт 16 втори, трети и първите километри от лот 4 на автомагистрала „Тракия”. Последният - четвърти лот, ще бъде завършен през февруари 2013 г.", уточни Лиляна Павлова.
През март ще бъдат подписани договорите за строителството на автомагистрала „Струма”.

Премиерът заяви, че не са се сбъднали и прокобите, че Европейската комисия няма да възстанови средствата на България, похарчени за инфраструктура. Той благодари на председателя на ЕК Жозе Барозу, че още на 15 декември миналата година комисията е превела парите на страната ни.
ЕК вече е възстановила 250 млн. лева за строителство на магистралите, добави Павлова.

Агенция „Пътна инфраструктура” ще разполага със 700 млн. лева за разплащане на строителство по пътищата, каза още тя. Вече са обявени търговете за строителство на трасетата край Враца, Монтана, София-Калотина. Според Павлова ще се работи и с инвестиции за над 180 млн. лева за пътни обекти.
От март започва и рехабилитацията на нови 240 км от второкласната и третокласната пътна мрежа. Над 2500 км ще бъдат рехабилитираните пътища. 
http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Борисов: Докато не построим магистралите, няма избори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди