изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:09 EEST
БЕЗ ОТСРОЧКА ЗА ТЪРГОВЦИТЕ НА ГОРИВА    
ИкономикаОтлагане на крайния срок за свързване на бензиностанциите с компютърните системи на НАП няма да има, съобщиха от пресцентъра на Националната агенция по приходите. Това е било потвърдено на провела се вчера среща на експерти от приходната агенция, Българският институт по метрология, браншови организации, сервизни фирми, производители на фискални системи.

На нея са присъствали и представители на учреденото наскоро сдружение на малките и средни бензиностанции в страната.
Към момента на пазара има 11 нивомерни системи, сред които търговците на горива могат да избират, добавят от НАП. До 15 януари предстои да бъдат внесени за одобрение в института по метрология още фискални системи.
Според експертите на НАП срокът до края на март е постижим и продължаването му няма изобщо да се обсъжда.
Междувременно стана ясно, че до момента в цялата страна има близо 90000 фискални устройства, които вече са свързани със сървърите на НАП. Още поне 210 000 трябва да направят същото до края на март т.г., за да избегнат глоба до 10 000 лв. и запечатване на търговския обект. По предварителни разчети на приходната агенция, ако досегашните темпове на изграждане на връзката се запазят, със затваряне са заплашени около 50 000 търговци.
Над 80 % от работещите в момента касови апарати могат да бъдат модифицирани, като не се налага купуването на ново фискално устройство, съобщават още от НАП. Електронен справочник в сайта на агенцията позволява проверка дали един касов апарат може да бъде доработен.
 


Сходни връзки

БЕЗ ОТСРОЧКА ЗА ТЪРГОВЦИТЕ НА ГОРИВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди