изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:59 EEST
УЧИЛИЩНИЯТ СПОРТ - СРЕД ПРИОРИТЕТИТЕ НА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ ПРЕЗ МАНДАТА    
СпортКръглата маса „Децата и учениците в община Тервел – интереси и нагласи за нови извънкласни занимания и спортни школи” организира в навечерието на 2012 година община Тервел.


Целта на дискусията бе да се чуят разнообразни идеи за организиране на нови или разширяване на съществуващи извънкласни форми, чрез които да се допринесе за развитието на децата. Покана за участие получиха общински съветници, представители на звената за извънучилищно образование и спорт, финансирани от общината, директори на училища, преподаватели по физическо възпитание и спорт, секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви. Община Тервел провежда устойчива политика за ангажиране на децата и учениците в различни школи и извънкласни форми, работещи към ОДК, читалищата и училищата в общината, както и организирани в спортни клубове. Една част от формите са с десетилетни традиции, други са създадени в периода 2004-2006 година и през последните години се утвърдиха като успешни и предпочитани от много деца.
По време на срещата бе представен анализ на състоянието на формите и материалната база за извънкласна дейност и спорт към ноември 2011 година, както и обучението по СИП и полуинтернатни групи в училищата на общинска издръжка и професионалната гимназия в града, работата и постиженията на спортните клубове и дейността, свързана с превенцията на детската престъпност. Извлечени бяха техните силни и слаби страни, възможности за развитие и рискове. В процеса на дебатиране между участниците постъпиха следните предложения: да се проучи интересът и готовността на учениците да се занимават активно със спортни игри – хандбал, волейбол, баскетбол, да се сформират отбори по хандбал в училищата, да се организира междуучилищен турнир по хандбал с гостувания на разменни начала. На всички спортни площадки в общината да се монтират /ремонтират/ лостове и успоредки. При интерес от страна на учениците да се сформира клуб по джудо и бойни изкуства. В процеса на обучение да се използва наличният човешки ресурс в общината. Училищните футболни отбори да тренират по съвременна система за компактни групи на малки терени. Ангажираност към условията и изискванията по тази система изрази треньорът на детската футболна школа Искрен Пенчев. Също той се ангажира и с идеята за изграждане на платформи и рампи за скейтборд, ролери и велосипеди, оформяне на скейт-зони за самостоятелни занимания на децата и учениците.
Спортните занимания, както и развитието на творческите заложби, са от изключително значение за правилното физическо и психическо съзряване на децата и подрастващите. Ето защо общинското ръководство извежда тяхното развитие като един от приоритетите за мандат 2011-2015 с увереността, че ще успее да финансира със собствени средства или чрез външно финансиране дейностите, свързани с тяхната реализация. НДТ
 


Сходни връзки

УЧИЛИЩНИЯТ СПОРТ - СРЕД ПРИОРИТЕТИТЕ НА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ ПРЕЗ МАНДАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди