изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:53 EEST
Сметната палата обяви имената на нарушители от властта    
НовиниОбявени са имената на 167 души подали неверни данъчни декларации - народни представители, представители на местната власт, съдии, прокурори, следователи


Сметната палата публикува имената на хората на висши държавни длъжности, които да подали неверни данъчни декларации.

С езика на закона това действие на палатата се нарича "заключение за несъответствие по чл. 2, ал. 1 от Закона за публичност на имуществото на лица".

Пресцентърът на Сметната палата обяви, че списъците са два - един за ежегодните декларации, друг - за встъпителните и финалните декларации.

В двата списъка са общо 167 души - 54 представители на местната власт, 26 съдии, 16 прокурори, 11 следователи и седем народни представители.

И в двата списъка няма министри, а ръководните служители от други ведомства с пропуски в декларациите са сравнително малко.

(Пълните списъци на сайта на Сметната палата - bulnao.government.bg)

Списъкът със заключенията за несъответствие ще бъде изпратен на изпълнителния директор на НАП за предприемане на действия по реда на глава 14-а или 15-а от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и на председателя на Държавната агенция "Национална сигурност".

Най-често длъжностните лица - нарушители забравят да декларират имоти и доходи на съпрузи или други роднини.

Пресцентърът на Сметната палата обявява няколко конкретни нарушители:

Любомир Георгиев Христов, зам.- кмет на София, не е обявил доходи в размер на 26 784 лв. по трудово правоотношение по договори за управление и контрол, включително с членовете на управителни и контролни органи на предприятия.

Панайот Василев Рейзи, кмет на Созопол, е пропуснал да запише, придобити чрез съдебна делба: поземлен имот с вилна сграда, части от урегулирани поземлени имоти (УПИ) с площ 8775 кв.м 7786 кв.м и 7786 кв.м, , както и моторна рибарска лодка и автомобил "Опел".

В списъка е Даниела Анастасова Дариткова - Проданова, народен представител от ГЕРБ, която не е декларирала данни за съпруга - че е придобил употребяван автомобил "Ягуар ХЖ 40".

Николай Хинков Рашев, народен представител от ГЕРБ, не е декларирал придобиване и отчуждаване на употребяван автомобил "АУДИ А 6 АВАНТ".

Елка Николаева Тодорова, член на Надзорния съвет на НОИ, е пропуснала да декларирала вземания от физическо лице в размер на 137 000 лв.

Жанета Петрова Петрова - Босева, зам.- министър на правосъдието, е забравила да запише данни за съпруга си - придобиване на дялове в дружество "Мареа" ООД - София.

Константин Тодоров Тилев, член на Комисията за регулиране на съобщенията, не е посочил придобиване на апартамент - 93,520 кв. м. и гараж -15 кв. в София.

Олег Николов Недялков, член на УС на БНБ, не е декларирал придобиване на дялове в новоучредено дружество "ВИГО СТАР ЕСТЕЙТ" ООД - София и данни за съпругата - придобиване правото на строеж за построяването на еднофамилна жилищна сграда с площ -141,550 кв.м. и РЗС - 268,74 кв.м. в Банкя.

Диана Гутева Павлова, директор в ДАНС, не е декларирала данни за съпруга - доходи от друга стопанска дейност в размер на 10 924 лв. http://m.vesti.bg
 


Сходни връзки

Сметната палата обяви имената на нарушители от властта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди