изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:54 EEST
СПИСАНИЕ НА ВУМК - В ТОП 50 НА НАЙ-ГОЛЯМОТО ИЗДАТЕЛСТВО ЗА НАУКА    
ОбществоВ скорошна статия в едно от списанията на най-голямото издателството за научна литература в света – Елсевир (Elsevier) – е публикувана класация за 2011 година на научните списания по туризъм.


Единственото българско научно списание по туризъм на английски език – European Journal Tourism Research (EJTR) се класира на 34-то място от общо 150 подобни издания в целия свят.  
Критерият, който се използва за подреждането в това класиране е цитиранията на ръкописите, публикувани в списанието - използването на статиите в него от други учени по света. 
„Това е огромен успех за EJTR. Списанието излиза само от четири години, а напредва много бързо в световните класации – това е престиж. Успех е и за българската наука. Списанието се издава от Висше училище Международен колеж (ВУМК) и през 2009 и 2010 г. бе подкрепено финансово от „Фонд научни изследвания” – споделя доц. д-р Станислав Иванов, главен редактор на изданието и академичен директор на ВУМК.
Българското научното списание „European Journal of Tourism Research” е единственото в сферата на туризма, което се издава у нас на английски език и е едно от 150-те в света. То се разпространява в няколко хиляди университетски библиотеки по целия свят. НДТ
 


Сходни връзки

СПИСАНИЕ НА ВУМК - В ТОП 50 НА НАЙ-ГОЛЯМОТО ИЗДАТЕЛСТВО ЗА НАУКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди