изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:21 EEST
47 ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ПОДАДЕНИ В ОБЩИНА ДОБРИЧ    
НовиниОбщо 47 заявления за достъп до обществена информация са постъпили в община Добрич през миналата година, сочи отчетът за този вид дейност.


За сравнение, за 2006 г. заявленията са били 69, а през 2010 г. – 51. Най-много – 140 те са били през 2009 г. През миналата година една неправителствена организация е поискала достъп до обществена информация, както и 4 от фирми, 40 от граждани и 2 от журналисти. В 29 от случаите е поискана официална информация, а в 18 – служебна информация. На 39 от заявленията е предоставен достъп до обществена информация, едно е препратено, за други три е установено, че общината не разполага с исканата информация. В 4 от случаите е даден отказ, тъй като се засягат интересите на трето лице и няма неговото изрично съгласие за предоставяне на исканата обществена информация. Темите, по които е искана информация, са упражняване на права или законни интереси,  копия от нормативни документи, копия от индивидуални административни актове на кмета, статистически данни известни на общината, както и относно процеса на вземане на решения.
 


Сходни връзки

47 ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ПОДАДЕНИ В ОБЩИНА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди