изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:37 EEST
СКОРО БЕЗ ТАКСИ ЗА БАГАЖ В САМОЛЕТА    
НовиниКомисията по вътрешен пазар и защита на потребителите към ЕП e приела с пълно единодушие доклада на Антония Първанова за правата на пътниците, ползващи въздушен транспорт в Европа





В най-скоро време пътуващите със самолет няма да плащат допълнителни такси за багаж и чекиране, а билетите ще могат да бъдат прехвърляни без доплащане на името на друг човек. Това става реална възможност, след като Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите прие с пълно единодушие доклада на д-р Антония Първанова за функционирането и прилагането на правата на пътниците, ползващи въздушен транспорт в Европа.
От екипа на д-р Първанова информират, че тя е получила над 900 сигнала за нарушения на правата на пътниците със самолет още в първия ден, след като в началото на юли бе избрана за главен докладчик по досието за функционирането и прилагането на правата на пътниците, ползващи въздушен транспорт в Европа. Въз основа на получените от България сигнали българският евродепутат е изготвил доклад, който фокусира най-разпространените проблеми на потребителите. Най-често срещаните неволи са липсата на информация за правата на пътниците, особено при голямо закъснение или отмяна на полет.
При подготовката на доклада, д-р Първанова е работила в тясно сътрудничество с представителите на всички политически групи в Европейския парламент. Тя е успяла да постигне консенсус по всички въпроси, които са били предложени от нея, а гласуването с абсолютно единодушие е доказателство за отличната работа на евродепутата по това досие.
След гласуването тя е заявила, че „следващата стъпка е този доклад да бъде гласуван и от Комисията по транспорта. Съвместната ми работа с техния докладчик - г-н Кийт Тейлър и фактът, че получих подкрепата му по моите предложения, ми дава увереност, че докладът ще получи пълно одобрение и в транспортната комисия".
 


Сходни връзки

СКОРО БЕЗ ТАКСИ ЗА БАГАЖ В САМОЛЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди