изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:01 EEST
ЕДВА 3,8 % ОТ ДОБРУДЖАНЦИ ПАЗАРУВАТ ОНЛАЙН    
НовиниОбластта ни е на 12-о място по осигуреност с с бърза и надеждна широколентова интернет връзка




Едва 3,8 на сто от жителите на Добричка област се доверяват на интернет пазаруването, сочат данните на Териториалното статистическо бюро. И макар броят на ползвателите на онлайн търговията в областта да расте – с 1,7 % за година, то по този показател Добричка област се нарежда едва на 17-о място в страната, като класацията се оглавява от столицата. Данните са от проведено изследване за използването на информационно- комуникационните технологии (ИКТ) от домакинствата и лицата.
То показва още, че в област Добрич има ръст от 12.1% в спрямо предходната година в относителния дял на домакинствата, които имат достъп до интернет в домовете си. За страната този показател е 11.9%. По важния за Европейската комисия показател за широколентовия достъп, се отчита увеличение от 13.8% спрямо предходната година. В област Добрич 35.5% от домакинствата имат бърза и надеждна широколентова интернет връзка, което е с 18.8% повече спрямо 2010 година. Това ни отрежда на 12 позиция, като първенци са потребителите в столицата с 44.9%, сочат от ТСБ.
Статистическите данни показват още, че нараства използването на интернет от добричлии на възраст между 16 и 74 години. Отбелязва се ръст от 1% в дела на хората, които използват глобалната мрежа всеки ден или поне веднъж седмично. За страната този ръст през последната година обаче е 4.8%. Най-активните потребители в мрежата са младежите между 16 и 24 години и 80.0% от тях сърфират в интернет всеки ден или поне веднъж седмично.
С 0,3 % се е увеличил и броят на гражданите, които са използвали онлайн административни процедури. Значителен е делът на Добруджанци, които са получавали информация от интернет страници на публичната администрация през 2011 г. - 16%.


 


Сходни връзки

ЕДВА 3,8 % ОТ ДОБРУДЖАНЦИ ПАЗАРУВАТ ОНЛАЙН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.13 секунди