изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:39 EEST
РЕЦИДИВИСТ ВЛИЗА „НА ТОПЛО” ЗА 6 ГОДИНИ И ПОЛОВИНА ЗА ОПИТИ ЗА ГРАБЕЖ И ИЗНАСИЛВАНЕ    
НовиниНа 6 години и половина затвор е осъден от Окръжния съд в Добрич 35-годишният Янко Георгиев от Добрич за опити за грабеж и изнасилване.


Присъдата е определена след като магистратите са одобрили сключеното между подсъдимия и прокуратурата споразумение за решаване на делото в досъдебната фаза. Янко Георгиев бе признат за виновен в извършването на опит за грабеж и на опит за изнасилване.
Янко е бил пуснат условно предсрочно от затвора във Варна през февруари миналата година. Не могъл да си намери работа. На 9 юли се скрил между дървета и храсти в градския парк по алеята, успоредна на бул. „25-септември”. Около 12,30 ч. там се разхождала майка с 9-месечно бебе. Докато говорела по мобилния си телефон, тя се разминала с мъжа. След приключване на разговора оставила телефона в бебешката чанта. Две-три минути след разминаването Янко сграбчил жената отзад, като й причинил болка и й запушил устата с ръка, но тя успяла да се обърне и да го види. Той я заплашил два пъти с думите: „Само да си гъкнала!”, и погледнал към телефона й. Тя успяла да се пресегне преди него и взела мобилния телефон. Георгиев се опитал за й дръпне ръката като я стискал още по-силно през лицето. В този момент по алеята, на около 100 м от тях, се появили двама мъже. Като ги видял, подсъдимият пуснал пострадалата и избягал, без да вземе нищо от нея. Общата стойност на вещите, които се опитал да отнеме от владението й е 792 лв. Те са бебешка чанта, мобилен телефон марка „LG” със СИМ карта, слънчеви очила марка „Булгари” и 80 лв.
На следващия ден около 12 ч. по същата алея минала втората пострадала. Тя усетила стъпки зад гърба си, обърнала се и видяла Георгиев в лице. Той затиснал с ръка устата й, а с другата започнал да я души. В това положение я завлякъл в близките храсти и я съборил на тревата. Георгиев я заплашил, че ще я убие, ако не му се отдаде доброволно. Тя му казала, да вземе каквото иска и да я остави на мира. Георгиев отговорил, че не му трябват пари и попитал, дали има мобилен телефон. Жената казала, че няма телефон, и, че предпочита да я убие, отколкото да я изнасилва. Нападателят започнал да рови в дамската й чанта, но нищо не взел. В този момент чули гласове на преминаващи по алеята. Той заплашил жената, че ще я намери, ако го издаде и си тръгнал.
Янко Георгиев е осъждан три пъти за кражба и три грабежа. Той има основно образование, не е семеен.
Становището на прокуратурата е, че със споразумението наказателното производство срещу Георгиев приключва бързо, докато ако се тръгне по общия ред, то може да се забави, тъй като едната пострадала е напуснала страната, съобщават от пресцентъра на Окръжния съд. Той е одобрил предложеното от Окръжна прокуратура споразумение след като прецени, че то не противоречи на закона и морала. С него на Янко Георгиев е наложено общо наказание от 6 години за двете деяния. То е увеличено с 6 месеца - срокът на условното му предсрочно освобождаване от затвора.  Споразумението не подлежи на обжалване и протест.
 


Сходни връзки

РЕЦИДИВИСТ ВЛИЗА „НА ТОПЛО” ЗА 6 ГОДИНИ И ПОЛОВИНА ЗА ОПИТИ ЗА ГРАБЕЖ И ИЗНАСИЛВАНЕ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
РЕЦИДИВИСТ ВЛИЗА „НА ТОПЛО” ЗА 6 ГОДИНИ И ПОЛОВИНА ЗА ОПИТИ ЗА ГРАБЕЖ И ИЗНАСИЛВАНЕ
Автор: Anonymous да 2012-01-17 @ 06:49 EET
На топло за наша сметка?А защо не бачка и сам  и  да си плаща сметките?Това са неща върху които има какво да се коментира  пък и да се направи!!!!!!!!!!!!! А не е ли най добре на тези изроди да им се режат тиквите? Нет престъпник нет проблем-време е за почистване на боклука!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.99 секунди