изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:24 EEST
НА ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ ОБСЪЖДАТ ШИСТОВИЯ ГАЗ    
НовиниВчера от 16 часа бе свикано извънредно заседание на парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм, съобщиха централните информационни сайтове. Тема на извънредното заседание бе обсъждането на първо четене на законопроект за забрана на проучване и добив на шистов газ, внесен от Сергей Станишев и група народни представители.

Както НДТ вече писа, протестиращите в града и региона, както и в другите части на страната, настояват за налагането на забрана върху издадените концесии за проучване и добива на шистов газ и изготвянето на нов закон, в който да бъде забранен метода "хидравличен удар" и да е направено разграничение между проучване и добив на шистов и конвенционален газ. За всичко това в страната върви и подписка, като от Коледа до момента в област Добрич са събрани над 6 хил. подписа, подкрепящи исканията на гражданската инициатива "Добрич против шистовия газ".
Пред медиите Пепа Ангелова, представител на участниците в гражданската инициатива  за забрана на проучванията и добива на шистов газ в България, сподели, че очакват с нетърпение заседанието на Парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм. "Необичайното е, че заседанието се свиква в ден, който всички народни  представители са по избирателните райони. От своя страна това буди  съмнения, че ще липсва необходимият кворум за работа. С това искаме да обърнем вниманието на въпроса "Дали това не е поредното разиграване и протакане от страна на управляващите?" - казва Ангелова. Тя допълва, че участниците в протестите са решени докрай да водят борба за запазване чистотата на земята и водата на Добруджа, като добавя, че в момента се създава организация за евентуално преминаване към мярка "живи вериги".
 


Сходни връзки

НА ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ ОБСЪЖДАТ ШИСТОВИЯ ГАЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди