изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:39 EEST
СТУДЕНТИ НА ВУМК - В ТОП 8 В ЕВРОПА    
ТуризъмНа международно състезание по туризъм, в което се съревноваваха близо 30 отбора от студенти по хотелиерство в едни от най-престижните висши училища в Европа, наш отбор от четирима студенти на Висше училище Международен колеж в Добрич зае престижното 6-то място  в общото класиране.

Темата на надпреварата бе „Жената като клиент в туризма”, а в кръга за най-добра идея за продукт, който е насочен към жената като клиент, българският тим бе на първо място. Според организаторите, представеният продукт е много футуристичен и оригинален.

Отборът от четирима български студенти взе участие в международното състезание European Mise en place cup между Европейските висши училища по мениджмънт в туризма, организирано от една от най-големите хотелиерски организации в Европа – Hotello TOP. Българският отбор бе единственият от нашата страна, поканен на състезанието, което приключи вчера в  Амстердам, Холандия. Победителят бе група от висше училище по туризъм в Дортмунд, Германия.

Нашият тим бе от четирима души – Мария Христова (Враца), Фетия Ахмедова (Шумен), Димитър Йорданов (Пловдив) и Гочо Господинов (Бургас), второкурсници в съвместната специалност  по Хотелски мениджмънт във ВУМК и Cardiff Metropolitan University (Университета Кардиф Метрополитан, Великобритания).  Нашите студенти изпревариха в класация отборите на висши училища от Англия, Австрия, Швейцария, Франция, Испания и Холандия

Съревнованието е едно от най-престижните в туристическата индустрия, което дава уникална възможност на най-добрите студенти от цяла Европа да премерят сили и да представят своята държава. Тази година, освен от България в състезанието взеха участие отбори от около 10 държави.

За да достигнат до това класиране, студентите трябваше да се състезават в три кръга, които включват: заснемане на тематичен видео клип, в който младежите от всеки тим трябваше да представят себе си, страната си и училището, от което идват.  Клипът бе изпратен до организаторите още преди заминаването на студентите. Беше разработен проект на тема „Жената като икономически фактор в туризма“ и трети кръг, в който бе поставена задача, която се пазеше в тайна до пристигането на състезанието – разработване на туристически продукт, насочен изцяло към жената. Допълнително задание на студентите, спуснато от техния преподавател бе, като едни истински мениджъри,  да намерят частично финансиране на своето участие. Средства бяха отпуснати от община Добрич, СМД–Петрол, и ВУМК.

„Смятаме, че защитихме достойно репутацията на България като туристическа дестинация, както и имиджа на нашето висше училище. В състезанието участваха едни от най-добрите швейцарски училища по туризъм, едно от тях остана зад нас.” – споделя Димитър Йорданов, участник в надпреварата. НДТ

 


Сходни връзки

СТУДЕНТИ НА ВУМК - В ТОП 8 В ЕВРОПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди