изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:15 EEST
Касираха изборите и в Кюстендил    
НовиниВърховният административен съд касира изборите за Общински съвет в Кюстендил. Това автоматично означава, че ще се проведе нов вот в града. Дотогава ще бъдат свикани старите общински съветници, предаде bTV. Магистратите мотивираха решението си с нарушения, допуснати от секционните избирателни комисии. В списъците били дописвани ЕГН-та и номера на лични карти.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

По всяка вероятност изборите ще се проведат в началото на май, прогнозира председателят на ОИК в Кюстендил Анани Константинов, цитиран от БГНЕС.

Решението на ОИК в Кюстендил беше атакувано от БСП, ДПС, Коалиция "Партия за хората от народа" и Коалиция "Земеделци и предприемачи за Кюстендил".
Според депутата от Коалиция за България Мая Манолова, решението на съда е било очаквано заради многото изборни нарушения.

Манолова бе заснета как в секция 59 в Кюстендил спори с шефа на комисията от ГЕРБ за валидността на част от бюлетините в нощта на вота.

Преди дни Административен съд Видин отмени изборните резултати за общински съветници в Белоградчик, предаде БТА. Делото бе образувано по жалби на Ирена Венкова Иванова - кандидат за общински съветник от листата
на РЗС и Радослав Любенов Живков кандидат за общински съветник в листата на СДС. В тях са посочени допуснати нарушения на избирателния кодекс като невписване в избирателните списъци на ЕГН и данни от документа за самоличност на гласувалите избиратели в две секции в Белоградчик. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Касираха изборите и в Кюстендил | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди