изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:14 EEST
СТЪПКИТЕ    
Култура

Стъпките вървят към бабиния дом. Те се движат по края на бордюра, сякаш искат да паднат, цопкат в локвичките, нищо че не трябва, и ритат камъчетата, нищо че ще си олющят обувките. Влизат във входа на блока и оставят кални дири след себе си.



Стъпките стигат до вратата на бабиния апартамент и звънят на звънеца десет пъти, защото ако възрастната жена, при която отиват, е задрямала, докато чете книга, няма да й е достатъчно копчето на звънеца да се натисне веднъж, за да се събуди.

След секунди вратата се отваря и се чува едно силно, но не досадно скърцане. Стъпките виждат баба, която се усмихва и се връща обратно в стаята.Те събуват калните си  обувки и босите крачета шляпат по плочите в коридора. След това си обуват чехли, които са им прекалено големи, защото баба няма точния номер на стъпките. Но защо ли отиват при възрастната жена? Може би заради топлото в стаята на баба или за билковото чайче в грациозна чашка, а защо не -  за вълнените и току-що изплетени за малкото момиченце боцкащи чорапки, може и за вкусната бяла кашичка с месце, или може би просто искат да видят баба.

Мисля, че стъпките отиват при нея, заради всички тези неща, но най-вече, защото много обичат баба!

 

Рени Хинева - 3 клас, литературен клуб "Петя Дубарова"

 

 


Сходни връзки

СТЪПКИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди