изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:43 EEST
Варицела пламна в 78 пловдивски училища    
Здраве 78 училища от Пловдив и региона има варицела, съобщиха от отдел „Противоепидемичен контрол” към регионалната здравна инспекция под тепетата, цитирани от "Стандарт Нюз".

Под карантина са 38 детски градини и 11 ясли от областта. Случаите на регистрирани болни от шарка деца са общо 412. По думите на специалистите заболеваемостта са увеличава, но това е свързано със сезонността и цикличността на инфекцията.

В същото време нараства броят на болните от грип, но те все още са далеч под епидемичните стойности. Друг проблем, който тормози децата в училищна възраст в Пловдивско, е храната, която се предлага по школските лавки.

Само от началото на учебната година Областната дирекция за безопасност на храните е издала 25 предписания за столове и лавки. Те са свързани най-вече с неспазване на наредба, която регламентира специфични изисквания за безопасността на храната, предлагана в тях. Издадени са и 6 предписания за пропуски в сградния фонд и оборудването на обектите. www.dir.bg
 


Сходни връзки

Варицела пламна в 78 пловдивски училища | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди