изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:27 EEST
Единствената жена премиер на България Ренета Инджова чисти вход за 60 лева    
Общество
Единствената жена премиер на България Ренета Инджова мизерства. Според столичен вестник тя е потънала в заеми към приятели и близки, "за да не умре от глад". В момента Инджова чисти жилищната площадка на панелката, в която живее. Три пъти седмично тя хваща метлата и помита стълбището, а после го измива. Казва, че не се срамува, защото "някой трябва да върши и това". Кооперацията й плаща 60 лева за услугата.


Близо година след уволнението си от "Токуда" тя не може да си намери работа. Още през пролетта Инджова шокира, че иска да бъде назначена някъде, за да си докарва доходи и да не се налага да живее на заеми.

През лятото върху Инджова се стовари най-голямото нещастие - разболя се майка й. Тогава тя изхарчи последните си пари по болници и на практика се докара до пълна мизерия. Ренета Инджова не крие, че за момента единствените й доходи са от трудовата борса. Скоро обаче и те ще секнат, защото тя ще закръгли една година като безработна. http://www.blitz.bg

Уволниха Ренета Инджова от "Токуда"

Ани Крулева: Бриго Аспарухов наистина беше отровен

 

Ренета Инджова

Ренета Иванова Инджова е български политик, министър-председател на България в 81-то правителство служебно правителство, назначено от Желю Желев от октомври 1994 до януари 1995. [1] Тя е първата в България и за сега единствена жена в България министър-председател.
Ренета Инджова е родена в Нова Загора и завършва Висшия икономически институт „Карл Маркс“ в София през 1975. Тя остава там като преподавател по политикономия. В началото на 90-те години е икономически експерт на Съюза на демократичните сили и оглавява Агенцията по приватизация (1992-1994).
На 17 октомври 1994 тя става министър-председател в служебно правителство, назначено от президента Желю Желев, което управлява с 3 месечен мандат до 26 януари 1995.
През 1995 Инджова се кандидатира за кмет на София и остава трета след Стефан Софиянски и Венцислав Йосифов.
През 2001 е кандидат за президент на България, но без особен успех.
До февруари 2011 е икономически директор на МБАЛ "Токуда болница София", когато е уволнена от поста, тъй като Токуда ще се ръководи от международен борд.На Инджова е предложен друг, престижен пост, но тя го отказва.Това обаче става след посещението на българска делегация с премиера Бойко Борисов в Япония в края на януари, в която участва и Инджова, на която Инджова се снреща с собственика на Токуда, пред когото споделя притеснения си за плановете за политика на болницата през настоящата година. Веднага след връщането на делегацията в София идват и японските собственици и последва уволнението на Инджова.

Според Ренета Инджова една от възможните причини за отстраняването й е фактът, че тя не позволява на Алексей Петров да направи пресконференция от Токуда, където лежи 1 седмица през ноември 2010. Подобна конференция е огласена през ноември 2010, но после отменена, тъй като по разпореждане на Инджова е съобщено, че "подобно мероприятие не може да се състои в лечебното заведение, тъй като няма такива условия".
„В нашата болница не могат да се правят партита, могат да се правят най-много научни консилиуми.“

Ренета Инджова е женена за Боян Славенков. Имат дъщеря - Ралица. В зората на демокрацията се развеждат.

http://bg.wikipedia.org

 


Сходни връзки

Единствената жена премиер на България Ренета Инджова чисти вход за 60 лева | 6 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Единствената жена премиер на България Ренета Инджова чисти вход за 60 лева
Автор: Anonymous да 2012-01-21 @ 17:00 EET
Не съм пристрастна към никоя партия, но не Ви ли е срам дори да е истина това да го публукувате? В живота на човек има много възходи и падения. И предполагам, че на Вас, ако ви се случат тези падения няма да ви е приятно да ги пишат в разни вестници. И все пак, важното е, че поне в момента си изкарва по честен начин някакви парички, дори и да е вярно, не мислите ли за това? Не се знае какво и с Вас ще се случи...
Единствената жена премиер на България Ренета Инджова чисти вход за 60 лева
Автор: Admin да 2012-01-21 @ 18:00 EET

Не ни е срам! Искаме да покажем на редовите българи в каква скапана държава живеем! Нашите уважения към Инджова! Нека се замислим кого избираме да ни управлява! В едно сме убедени - ако Инджова бе крала като служебен премиер и бе управлявала страната в лична полза, днес щеше да живее в охолство далеч от жълтите павета.

Единствената жена премиер на България Ренета Инджова чисти вход за 60 лева
Автор: Anonymous да 2012-01-22 @ 10:03 EET
Браво на г-жа Инджова! Само гледайте да не преписвате някое свободно съчинение на журналист, припомнил си "Немили-недраги". ;-)
Единствената жена премиер на България Ренета Инджова чисти вход за 60 лева
Автор: Anonymous да 2012-01-24 @ 08:54 EET

Ха и какво стана сега пишем без да знаем за какво пишем-но пък се блещим както винаги

Единствената жена премиер на България Ренета Инджова чисти вход за 60 лева
Автор: Anonymous да 2012-01-24 @ 08:57 EET

Кажи, Облещен, какво имаш предвид?

Единствената жена премиер на България Ренета Инджова чисти вход за 60 лева
Автор: Anonymous да 2012-01-24 @ 09:23 EET

Става въпрос за Admin.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди