изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:41 EEST
Инциденти с автобуси с българи зад граница - Справка „Агенция „Фокус”    
НовиниИнциденти с автобуси с българи зад граница - Справка „Агенция „Фокус”

03 август 2011 г.
Двама български граждани са загиват в катастрофа, станала на гръцкия остров Корфу. Други двама сънародници са ранени. Автомобилът, в който пътуват две семейства, навлязъл в насрещното платно на завой и се удря в туристически автобус. Мъжът, управлявщ колата, и седящата до него жена са починали на място. Техните спътници - мъж и жена, намирали се на задната седалка в момента на сблъсъка, са настанени в болница.

12 май 2011 г.
11 български граждани са ранени при пътна катастрофа в Чехия. Шестима от тях са в тежко състояние. Сред пострадалите има и бременна жена. Инцидентът става на магистралата към град Бърно, в близост до град Подивин. 11-те българи са пътували в микробус с добричка регистрация. По информация на Ярослав Хайд - прессекретар на южноморавската пожарна служба, инцидентът е станал след като по неизвестни причини микробусът се врязва в разделителната бариера между магистралните платна.

06 декември 2007 г.
На магистрала близо Белград катастрофира автобус на фирма "Карат С", в който пътуват български граждани. Автобусът пътува по направление София - Инсбрук. Това съобщават от пресцентъра на Министерството на външните работи. Двама души са загиват на място. Трима са настанени в спешен център в Белград с леки наранявания.

31 юли 2006 г.
13 български и турски граждани са ранени при катастрофа в Германия.
Автобусът, с който пътуват, се блъска в два камиона на магистрала близо до град Холцкирхен. Българите и турците получават рани от парчета счупени стъкла на автобуса в областта на лицето и врата. Те са откарани в болници в района. Възрастта на пострадалите не се съобщава. Ранените 13 души са част от група от 38 души, завръщащи се от пътуване до Португалия. По данни на полицията автобусът, управляван от 49-годишен мъж, се е ударил на магистралата в камион, който е спрял рязко пред него. След това в задната част на автобуса се е ударил друг камион.

8 април 2004 г.
12 деца от Свищов загиват при падане на автобус в река Лим (Черна гора). на 4 април с.г. Траур в памет на българските жертви обявяват българските градове Свищов и Смолян (откъдето са шофьорът и фирмата собственик на автобуса), и съседните на мястото на катастрофата градове – Биело поле (Черна гора) и Приеполе (Сърбия)
 
 


Сходни връзки

Инциденти с автобуси с българи зад граница - Справка „Агенция „Фокус” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди