изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:43 EEST
Един порочен кръг за милиони    
Ред и сигурност

Дали Йордан Динев пак ще се покрие по делото за рекет срещу бизнесмена със замъка край Равадиново Георги Тумпалов,  което протече за минути през месец декември ? Ще разберем на 01.02.12 г., 09:30 ч. ,  Окръжен Съд -  Бургас !



 

 

Причината за неявяването на мастития бизнесмен Йордан Динев,  призован като свидетел от Бургаския окръжен съд бе отсъствието му от България.

 

Двамата ( Георги Тумпалов и Атанас Георгиев ) са обвинени в изнудване по чл. 214, ал. 2 от НК., за което законът предвижда от 5 до 15 г. затвор.

Според прокуратурата те са рекетирали и тормозили психически съпрузите Васил и Ценка Петрови от Влас, в резултат на което семейството загубило къща за милиони в центъра на морското градче.

Припомняме,

че на предишното заседание бяха разпитани свидетели, както и потърпевшия Васил Петров от Св.Влас. Тумпалов обаче отказва все още да дава обяснения и настоя това да стане след разпитите на всички свидетели по делото.

Собственикът Георги Тумпалов (тумпала) се оказа лихвар, рекетйор, мутра и др. През 1998 г. Васил Петров вече бил построил голямата си къща в Свети Влас към която имало и две заведения – ресторант „Бриз“ и павилион – каравана „Ламбада“. За да посрещне сезона обаче му трябвали пари – около 10 000 долара, с които да си направи освежителни ремонти. Съседът му го препоръчал на софийски бизнесмен – Сашо Силков(баща на певицата Сантра), който му дал 9 000 долара. Васил му предложил в края на сезона да му върне 9 900 долара, т.е. с 10% лихва за трите месеца. Силков обаче поискал 9 000 долара плюс 50% от печалбата. Стиснали си ръцете. Направих ремонта, поканих Сашо, който дойде с дъщеря си, посрещнах ги. Всичко беше наред.

След 10 дни обаче той пристигна отново, беше с Георги Тумпалов и жена му. Налагало му се да замине за Америка, а тези 9 000 долара да ги върна на Георги. Минали още 10 дни, Тумпалов пристигнал пак в Свети Влас. Поискал 12 500 долара, а Васил се втрещил. Собственикът на замъка му казал, че това е сумата с лихвата и ако до 10 дни парите не са готови, ще му начислява по 1000 долара на ден. Като дойде пак на следващия път, аз парите ги нямах. Той ми каза – сумата става 25 000 долара. Викаше, заплашваше ме, половината от персонала напусна, обясни Петров. През цялото лято Тумпалов пращал хора, който спирали големите си джипове пред заведението и вдигали после скандали вътре. Туристите избягали от него, сезонът му бил провален.

Принудих се да ипотекирам ресторанта, взех 5 000 долара и му ги върнах. Не ми даде никаква разписка. Каза ми – като върнеш останалите – тогава, разказа Васил пред съда. Междувременно заплахите продължили. Семейството му живеело в стрес. Големият му син започнал да заеква. През септември Тумпалов пристигнал с Хамър-а си, натъпквал на сила Васил вътре и го карал в Бургас при нотариус Огнян Желев. Искал да подпише запис на заповед, но Петров се опънал. Заплахите продължили. На 19 ноември Тумпалов го отвлякъл за втори път. Бил с още една кола и няколко мъже.

Уплаших се за живота си и за живота на жена ми и синовете ми. Тези хора колеха и бесеха тогава. Подписах документите. Мислех, че е ипотека на къщата, но се оказа, че съм направил замяна, обясни Васил в съдебната зала.Всъщност той подписва три сделки. Първата е запис на заповед за 25 000 долара. Втората е замяна на голямата му луксозна къща в Свети Влас със съборетина в бургаския квартал „Победа“, а третата е упълномощаване на непознат за него човек, който пък да се разпорежда както намери за добре с постройката в квартала. Къщата след броени дни била прехвърлена на лихваря Атанас Желев – вторият обвиняем по делото.Атанас Желев притежава заложна къща „Трезор“.

Тумпалов му бил прехвърлил вземането си чрез цесия, станало ясно по-късно. Васил Петров обаче си спомня как лихварят го изнудвал да вземе заем от него, за да се издължи.Те са били в комбина. Ядяха и пиеха без да плащат в ресторанта ми. Веднъж ме набиха, след като се гостиха за моя сметка, разказа Васил. Отишъл да се оплаче в полицията, но там видял как Атанас Желев се прегръща с ченгетата и се отказал. Сега собственик на къщата е Веселин Тодоров (германеца) известен и съден многократно за измами лихварство кражби побои изнудване и др.

Семейството на Васил вече 11 години живее в барака заради тази голяма измама. На делото е призован като свидетел и строителния бизнесмен от Свети Влас Йордан Динев Ако обвиненията срещу двамата се докажат, подлежат на наказание лишаване от свобода, а съдът може да постанови и конфискация на половината имущество на Тумпалов. Следователно съдбата на замъка край Равадиново зависи от изхода на делото.

Георги Петро

PR DELA

 


Сходни връзки

Един порочен кръг за милиони | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Един порочен кръг за милиони
Автор: Anonymous да 2012-01-24 @ 16:25 EET
da gi osudqt tiq

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди