изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:14 EEST
УДВОЯВАТ СЕ ФРЕНСКИТЕ ТУРИСТИ    
Туризъм

В последните десет години има удвояване на френските туристи, които посещават България, каза пред агенция "Фокус" Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Това увеличение на летуващите французи у нас се обуславяло от развитието на франкофонските отношения, институтите, които бяха създадени, френските инвестиции, които навлязоха в България. Всичко това популяризира България във Франция.



Влизането на България в Европейския съюз също е било много добра "реклама".  Френските туристи не са туристи на масовия туризъм.

Независимо, че има френски туристи, които посещават българското Черноморие, основно в Албена и Приморско, основната част от френските туристи се интересуват от културен туризъм, посочва Драганов. Като възрастова група френските туристи са основно студенти, но страната ни посещават и много френски семейства, включително и с деца, които се интересуват от всякакъв вид туризъм, свързан с природата и културата. Поради тяхната висока интелигентност френските туристи могат да бъдат срещнати на най-затънтени места в България, които за тях представляват интерес, коментира още Румен Драганов. 

По думите му зимните курорти на България също се радват на интерес от страна на френските туристи. 

Средномесечно през зимните месеци броят на посещенията от Франция не падал под 2 хиляди, а през лятото надхвърля 45 хиляди. Общо посещенията през 2011 г. на французи в България са надхвърлили 200 хиляди, което се случва за първи път. Френският пазар все пак е 4 пъти по-малък от германския и английския. Френските туристи се движат на нивото на Австрия, завърши Румен Драганов. НДТ

 


Сходни връзки

УДВОЯВАТ СЕ ФРЕНСКИТЕ ТУРИСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди