изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:37 EEST
РЗИ РАЗЯСНЯВА ЗА АНТИВИРУСНИТЕ ПРЕПАРАТИ    
Здраве

Информация за употребата на антивирусни препарати през настоящия есенно-зимен сезон предоставя чрез медиите за гражданите Регионалната здравна инспекция в Добрич. Тя съдържа отговори на редица въпроси, които си задаваме винаги, когато настъпи сезонът на грипа. Информацията е превод от сайта на Центъра за контрол на заболяванията в Атланта, САЩ.



Навременното специфично антивирусно лечение е основен фактор за намаляване тежестта на протичане на грипа и за предотвратяване на сериозни усложнения, особено при лица с повишен риск от заболяване, обясняват специалистите. Според тях, съществуват лекарствени продукти, наричани „антивирусни препарати”, с които може да се лекуват грипните заболявания. Тези препарати са лекарства, които се борят срещу грипните вируси в тялото. Антивирусните препарати се различават от антибиотиците, които се борят срещу бактериални инфекции.  Ако се разболеете от грип антивирусните препарати представляват възможност за лечение. Прегледайте се при личния си лекар за повишен риск от заразяване и за идентифициране на грипните симптоми. Грипните симптоми включват: висока температура, кашлица, болно гърло, течащ или запушен нос, болки в тялото, главоболие, втрисане, отпадналост и др. Вашият лекар може да Ви предпише антивирусни препарати за лечение на грипното заболяване.

Антивирусните препарати не са заместител на противогрипната ваксина, обясняват специалистите. Макар да не е 100 процента ефективна, противогрипната ваксина е първото и най-добро средство за предотвратяване на грип. Антивирусните препарати са втора отбранителна линия за лечение, ако се разболеете от грип. Когато се използват за лечение, антивирусните препарати могат да отслабят симптомите и да съкратят продължителността на заболяването с 1-2 дни. Те също така могат да предотвратят усложнения, като например пневмония.

Изследванията показват, че антивирусните препарати действат най-добре за лечение, ако приемането им започне до 2 дни след разболяването. Употребата им по-късно също би могла да подпомогне лечението, особено ако пациентът е с повишен риск от усложнения или е сериозно болен от грип. НДТ

 

 


Сходни връзки

РЗИ РАЗЯСНЯВА ЗА АНТИВИРУСНИТЕ ПРЕПАРАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди