изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:16 EEST
ЦАР ФУТБОЛ    
НовиниЦАР ФУТБОЛ

БЕЛЕТИ: РОНАЛДИНЬО БЕШЕ ПО-ДОБЪР ОТ МЕСИ

 

Бившият защитник на Барселона Жулиано Белети смята, че Роналдиньо е бил по-добър футболист от Лионел Меси в най-добрите години от кариерата си. Настоящият лидер на каталунците е безспорно най-добрият играч в последните години, като вече има три "Златни топки" във витрината си. Белети обаче смята, че Роналдиньо е показвал по-добра игра по време на престоя си на "Камп Ноу", особено с оглед на съперниците по онова време.
"Роналдиньо играеше срещу съперници, които само доказваха колко голям талант е притежавал. Той трябваше да надиграе футболисти като Зинедин Зидан и Луиш Фиго и успяваше. Рони донесе много титли на Барса. В момента Меси получава голяма подкрепа от своите съотборници, докато преди всички разчитаха само на Рони. Ако трябва да избирам между двамата, винаги бих избрал Роналдиньо", заяви Белети. Бразилският защитник носи екипа на Барселона в периода 2004-2007 година. Той смята, че тогава каталунците са имали по-добър отбор от този на Джосеп Гуардиола в момента. "Смятам, че отборът бе по-добър по времето, когато аз бях там. Казвам това главно с оглед на съперниците, които трябваше да побеждаваме. Тогава играехме срещу Реал с Роналдо, Фиго и Зидан, срещу Милан с Кака, срещу Ливърпул, който играеше много силно по това време. Тогава отборът играеше по точно определена схема, докато сега никога не се знае как ще изглежда в даден мач. Понякога изглежда, че Барса играе със система 3-7 - с трима защитници и седем нападатели", допълни бранителят.

 

 

 

ИНДЗАГИ ОСТАВА В МИЛАН

 

Наставникът на Милан Масимилиано Алегри заяви, че ветеранът в редиците на "росонерите" Филипо Индзаги ще продължи да е част от отбора. Както е известно, Супер Пипо попада много рядко в плановете на треньора, което не се харесва на легендарния голаджия. Той е футболист на "червено-черните" от 11 години, през които спечели две титли на Италия и два пъти Шампионската лига. "Индзаги ли? Той остава в Милан", лаконично коментира темата Алегри по време на церемонията по връчването на футболните Оскари на Апенините.

 

 

ТУНИС СТАРТИРА С ПОБЕДА В ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА АФРИКА

 

Мароко загуби с 1:2 от Тунис в първия си мач от група "С" на турнира за Купата на Африка. Дербито между представителите на Северна Африка на финалите се превърна в най-интересния двубой до момента. Мароканците атакуваха повече и създадоха изобилие от голови положения, но демонстрираха учудваща непохватност при завършващия удар. От своя страна футболистите на Тунис заложиха на по-дефанзивна тактика и хитро изчакваха за грешки в противниковата защита. В 33-ата минута Халед Корби откри от пряк свободен удар, след като топката прехвърли всички играчи в наказателното поле и влетя в мрежата. След почивката Юсеф Мсакни удвои при една от редките контраатаки на Тунис, а в 86-ата минута Хюсеин Харджа вкара почетното попадение за Мароко, но не и без помощта на съдиите, които не маркираха очевидна засада при подаването към него. Слаб мач за Мароко направи нападателят на Арсенал Маруан Шамак. През първото полувреме той се озова сам срещу вратаря на Тунис, но стреля право в него. Гредата също помогна на тунизийците, а на няколко пъти топката премина на сантиметри от целта след опасни изстрели на Мбарк Бусуфа и Нордин Амрабат. В 92-ата минута шут на Харджа като по чудо не донесе равенството.

В другия мач от група "С" един от домакините на тазгодишното издание на Купата на Африка - Габон, започна с победа участието си на турнира, след като надделя с 2:0 над дебютанта Нигер. Нападателят на Сент Етиен Пиер Обамеянг откри резултата в 31-ата минута, след като засече с глава центриране на Стефан Н'Гуема. Същите двама играчи на Габон изработиха и второто попадение. То стана факт в последната минута на първото полувреме, когато стражът на Нигер спаси удар с глава отблизо на Обамеянг, но Н'Гуема бе безпогрешен в добавката за 2:0. След почивката нови голове не паднаха, а Нигер изигра последните 12 минути с човек по-малко, след като Амаду напусна с контузия, а селекционерът на гостите вече бе извършил и трите си смени.

 

 

ИБРАХИМОВИЧ Е НОМЕР 1 В ИТАЛИЯ

 

Звездата на Милан Златан Ибрахимович беше избран за най-добър футболист на годината в Италия. Шведският нападател се оказа големият победител в 15-ото издание на "Футболните оскари", както наричат на Ботуша традиционните годишни награди.   Ибра заслужи приза с огромния си принос за шампионската титла, която "росонерите" спечелиха през изминалия сезон. Той триумфира и в категорията за най-добър чужденец, оставяйки след себе си голмайстора на Наполи Кавани и бившия ас на Интер Самуел Ето'о, който вече е играч на Анжи. Церемонията по раздаване на наградите се състоя в Милано. Номинираните в деветте категории станаха ясни още през декември, а вота си за определяне на победителите дадоха над 5000 човека, сред които футболисти, треньори, съдии и журналисти.

Най-много призове обраха шампионите от Милан. Наставникът на тима Масимилиано Алегри беше избран за треньор на годината, а бразилецът Тиаго Силва стана най-добър защитник. Номер 1 при вратарите е Самир Ханданович от Удинезе. "Фриуланите" получиха и наградата за най-добър отбор, а съдия на годината стана Никола Рицоли. Фабио Канаваро и Алесандро Дел Пиеро получиха награди за цялостна кариера. Жури от най-уважаваните журналисти пък връчи специален приз на Фабио Капело.

 

ПОБЕДИТЕЛИТЕ ВЪВ ВСИЧКИ КАТЕГОРИИ:

Най-добър вратар: Самир Ханданович (подгласници Кристиан Абиати и Морган Де Санктис)

Най-добър защитник: Тиаго Силва (подгласници Андреа Бардзали и Мехди Бенатиа)

Най-добър чужденец: Златан Ибрахимович (подгласници Кавани и Самуел Ето'о)

Най-добър съдия: Никола Рицоли (подгласници Паоло Талявенто и Паоло Валери)

Най-добър клуб: Удинезе

Най-много точки: Милан (80)

Най-добър голмайстор: Кавани (28)

Най-добър футболист в Серия "А": Златан Ибрахимович

Най-добър футболист в Серия "Б": Стефан Ел Шаарави (Падова, сега в Милан)

Най-добър треньор: Масимилиано Алегри (подгласници Франческо Гуидолин и Валтер Мадзари)

 

ОТБОР НА ГОДИНАТА:

вратар: Самир Ханданович

защитници: Кристиан Маджо, Тиаго Силва, Алесандро Неста, Пабло Армеро

халфове: Марек Хамшик, Кевин-Принс Боатенг, Тиаго Мота

нападатели: Златан Ибрахимович, Кавани, Антонио Ди Натале

 

 

СНИМКА НА ИБРАХИМОВИЧ

 

 

ШЧЕСНИ ЗАЩИТИ ВЕНГЕР

 

Вратарят на Арсенал Войчех Шчесни защити мениджъра Арсен Венгер. Наставникът все повече губи подкрепата на феновете и бе бурно освиркан от трибуните по време на двубоя с Манчестър Юнайтед (1:2) и особено при смяната на Окслейд-Чембърлейн с Андрей Аршавин. Стражът обаче смята, че решенията на треньора не бива да бъдат подлагани на съмнение от привържениците. "Венгер свърши страхотна работа през последните 15 години и продължава да я върши и в момента. Не мисля, че неговите решения трябва да бъдат поставяни под съмнение. Отборът и преди се е намирал в трудна ситуация, но е намирал сили да излезе от нея. Сигурен съм, че и сега ще го направим. Смятам, че тимът върви в правилната посока и ще завършим сезона там, където ни е мястото", заяви Шчесни.

 

 

МОУРИНЬО НАПУСКА РЕАЛ В КРАЯ НА СЕЗОНА

 

Жозе Моуриньо ще напусне Реал (Мадрид) в края на настоящия сезон, пише вестник "АС". Според мадридския спортен всекидневник португалският старши треньор е уморен от негативното отношение на медиите и запалянковците към него. В последните месеци дори столичната преса и феновете на "белите" многократно показаха неудовлетворението си от работата на Моуриньо, който вече е взел решение относно бъдещето си и нищо не е в състояние да го промени. Треньорът на Реал (Мадрид) загуби и двете дербита срещу Барселона през настоящия сезон, въпреки че столичани водят във временното класиране в Примера дивисион. В последните три сезона Барса стана шампион на Испания на три пъти и два пъти спечели Шампионската лига.

 

 

ПИРЛО: ЮВЕНТУС НЕ БИВА ДА СПИРА РАЗВИТИЕТО СИ

 

Халфът на Ювентус Андреа Пирло призова тима да не спира развитието си, независимо че в момента се намира на върха в Серия "А" без загубен мач от началото на сезона. 32-годишният футболист предупреди съотборниците си да не се главозамайват, а да продължават да работят здраво в тренировките. "Сезонът до момента е повече от добър. Отборът бе обновен с нов треньор и постигна чудесни неща. Ние играем мач за мач и се стараем постоянно да подобряваме играта си. Радвам се, че сме на върха в класирането, но това е само средата на сезона. В първенството има доста равностойни отбори и все още не сме постигнали нищо съществено. Оценките за представянето ни ще се правят накрая. Сега трябва да гледаме напред и да продължаваме да се развиваме", заяви Пирло.

 


Сходни връзки

ЦАР ФУТБОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди