изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:23 EEST
В ПРИЛЕП ЩЕ ОТГЛЕЖДАТ БЯЛА РИБА ПО ОП „РИБАРСТВО”    
Лов и риболовИзплатени са над 1.3 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” за два изпълнени инвестиционни проекта, съобщиха вчера от земеделското министерство. Единият проект е на „Бул Аква Фиш” ООД от с. Прилеп, община Добричka.

Със средства от ОП “Рибарство” инвеститорът е изградил рециркулационна система за супер интензивно отглеждане на бяла риба (сулка). Изплатената безвъзмездна финансова помощ е на стойност 1 033 270 лв. Изпълненият проект е по мярка 2.1 „Производствени инвестиции в аквакултурата”.

Другият проект е на „Мичик” ООД от град Варна и е по мярка 2.6 „Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура”. Извършено е разширяване и модернизация на рибопреработвателно предприятие в село Слънчево /Варненска област/ чрез изграждане и оборудване на нова хладилна база и закупуване на специализирана транспортна техника. Размерът на изплатената безвъзмездна финансова помощ след реализацията на проекта е 302 822 лв. Към момента, това е единственият изпълнен и изплатен проект по мярка 2.6 от Оперативната програма.

Мярка 2.1 от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” е с най-голям интерес от страна на инвеститорите. Към момента, за изпълнени проекти по нея са изплатени повече от 6 млн. лв. НДТ

 

 


Сходни връзки

В ПРИЛЕП ЩЕ ОТГЛЕЖДАТ БЯЛА РИБА ПО ОП „РИБАРСТВО” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди