изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:00 EEST
Бебе без кръв се роди в Англия    
ЛюбопитноОливър Морган, едно бебе-чудо, бе спасен и върнат към живота, след като се родил без кръв в тялото си. За любопитния случай отпреди година и три месеца, писа в. "The Sun”. Бебето страдало от доста рядко болестно състояние, което източило и последната капка кръв от телцето му, докато бил още в майчината утроба. Когато дошъл на бял свят, малкият Оливър изглеждал доста блед и немощен и лекарите не могли да установят сърдечен ритъм в продължение на цели 25 минути.


Въпреки това обаче бебето оцеляло като по чудо, след като го снабдили с кислород, извършили му нежен сърдечен масаж и му направили животоспасяващо кръвопреливане. Сега Оливър е щастливо и здраво 15-месечно бебе. Вчера майката на детето-чудо, 36 годишната Кейт от град Кент, Великобритания, коментира пред вестника: "Раждането на Оливър бе толкова невероятно, че и досега трудно намирам думи да разкажа тази история."

"Той се роди без кръв в тялото си – но сега е при мен и ми се усмихва", споделя майката. Заболяването, от което страдал Оливър се нарича Vasa Previa и направило така, че кръвта на бебето да изтече от него, още докато бил в утробата на майка си. Тя се събудила цялата в кръв и била откарана в Спешното отделение на местната болница. Там се изяснило, че кръвта била на бебето.

Оливър се родил с Цезарово сечение и му била оказана първа помощ. Травматичното раждане на Оливър не било единствения шок за родителите му. Кейти споделя още, че всички очаквали да се роди момиче, след редица направени със скенер изследвания и снимки. Бебето обаче изненадало семейсвото. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Бебе без кръв се роди в Англия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди