изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:00 EEST
Правителството харчи европари за сладки и хотели, пише „24 часа”    
НовиниПравителството харчи европари за сладки и 4-звездни хотели, пише „24 часа”. Вестникът разказва, че Министерският съвет е пуснал обществена поръчка за организатор на две конференции за популяризиране на европейски проект за студентски стажове в държавната администрация, в която има следните изисквания: нощувка в 3-4-звездни хотели с включена закуска и вечеря, през деня кафе пауза с безалкохолни напитки и дребни сладки, постоянно зареждане на помещенията с минерална вода. За всяка от конференциите са предвидени до 20 хил. лв.

 Те са част от проект за 750 639 лв., финансиран по оперативната програма “Административен капацитет” за организира едномесечни неплатени стажове за 400 студенти. „Парите не са да ги стимулират да жертват 30 дни от свободното си време, за да прекарат в славещата се с недобро заплащане държавна администрация, а основно за реклама колко е полезно да се трупа опит в нея. Студентите ще бъдат атакувани с клипове по телевизии, радиа, платени публикации във вестници и сайтове. Ще се прави и интернет портал къде може да се стажува”, обяснява изданието.

Труд пише:

Симеон Дянков е раздал 233 725 лева бонуси в края на 2011 г. на чиновници от финансовото министерство, съобщава “Труд”. Бонусите са разпределени между 176 служители, но не става ясно каква сума е взел всеки, тъй като според ведомството това са лични данни. Само преди 2 месеца в тв интервю Дянков отсече, че докато е министър, няма да има 13-а заплата за чиновниците. Дори да има повече пари в бюджетите на ведомствата, те няма да се раздават на служителите, бе категоричен вицепремиерът, припомня вестникът.

Сега пише: 

Въпреки че в началото на мандата на ГЕРБ трансплантациите бяха определени като приоритет и развитието на тази дейност беше лично насърчавана от премиера Бойко Борисов, през 2011 г. е отбелязан своеобразен антирекорд, пише „Сега”. За цялата година е имало едва 4 трупни донори, а органи от тях са присадени на 13 пациенти. Общо нови органи са получили 25 души, но при 12 от тях те са от жив донор, т.е. от роднина, сочат данните на агенцията по трансплантация. Толкова нисък брой трансплантации е имало само през 2001 г., когато донорите са били 2, при това тогава са се правели само бъбречни трансплантации. За сравнение, през 2006 г. трупните донори са били 19, а трансплантациите - 44. През 2007 г. донорите са 9, присадените органи - 37. През 2008 г. донорите падат до 5, а трансплантациите са 29. През 2009 г. близките на 11 починали са дарили органите им, операциите са 50. Най-успешна е 2010 г. - 21 донори и 68 трансплантации, като огромната част от тях са в началото на годината.

Монитор пише:

Измамници измислиха нова схема, по която да прибират спестяванията на възрастни хора в София, предупреждава „Монитор”. Комбинативните бандити причаквали жертвите си пред аптеки и големи хранителни магазини. Когато излезе добре облечен пенсионер, го пресрещали и му обяснявали, че представители от национална телевизия организират специална тв игра – показваш колко пари имаш в себе си и „телевизионерите” ти ги удвояват. По тази схема 80-годишен софиянец изгорял със сумата от 4500 лева

Стандарт пише:

За по-малко от 1 лев всички данъци и осигуровки могат да се платят чрез онлайн системата за плащане на Националната агенция за приходи, научаваме от „Стандарт”. Така гражданите и фирмите могат да спестят доста време и разходи за банкови такси, които са по-високи. За плащането на налози по интернет са необходими само дебитна или кредитна карта, регистрации в сайта на приходната агенция www.nap.bg и в един от порталите за електронно плащане - www.ePay.bg или www.eBg.bg. За успешното плащане на данъци и осигуровки по интернет клиентът трябва да знае точния размер на своето задължение, напомнят от НАП. Лихвен калкулатор на сайта на агенцията помага да се изчислят изтеклите лихви за закъснели плащания.

Класа пише: 

Тройката“, в лицето на Международния валутен фонд, Европейската комисия и Европейската централна банка, е поискала от Гърция да въведе български заплати. Това коментира гръцкият вестник "Етнос", цитиран от „Класа”. Според публикацията кредиторите настояват за намаляване на минималната заплата и на допълнителните пенсии, за орязване на 13-ата и 14-ата заплата, за замразяване на увеличенията на доходите и заплатите до тези в България и най-вече за бързи и спешни реформи на трудовия пазар. Това са само част от изискванията за отпускане на нов спасителен пакет. Точната му сума трябва да стане ясна днес на срещата на евролидерите в Брюксел. През октомври Европа и МВФ се договориха за 130 млрд. евро, но само ако Атина поеме ангажимента да смъкне дълга си от 160% от БВП на 120%.

Източник: Kafene.net

http://vestnici.actualno.com

 


Сходни връзки

Правителството харчи европари за сладки и хотели, пише „24 часа” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди