изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:08 EEST
ЗАПОЧНА ОБСЪЖДАНЕТО НА БЮДЖЕТА НА ДОБРИЧ    
НовиниПубличното обсъждане на бюджета на община Добрич стартира в четвъртък. В първия му етап участваха представители на неправителствения сектор, хора с увреждания, много пенсионери и други граждани. В представянето на отчета за 2011 г. и проекта за настоящата година зам.-кметът Иван Колев посочи, че, въпреки кризата, общината отчита една успешна 2011 година, като бюджетът  е бил 55 милиона лева.

Бюджет 2012 ще се изпълнява в условията на продължаваща финансова криза и се основава на реалистична прогноза на приходите и консервативна политика на разходите. 
Предложеният бюджет за тази година е в размер на 44 милиона лева, от които 50,57 % са субсидия от Министерството на финансите, а останалите средства са от собствени приходи. За делегирани дейности са предвидени 24 млн. лв. Местните приходи тази година са 20 милиона лева, а през миналата година са били 25 милиона лева, тъй като са включвали и общинския кредит, който вече е усвоен. От имуществени и други данъци се очакват 6 млн. лева приходи или 101,76 процента спрямо 2011 г, като за увеличението ще се разчита на повишаване на събираемостта. От продажба на активи се очаква общината ада получи 900 000 лева, което е с 5,89 % повече от м.г.

И. Колев посочи още, че програмата за капиталови разходи на общината за тази година е много по-малка Тя е на стойност 2 178 000 лева, като 500 000 лева ще се заделят за ремонт на дупките по улиците.

Именно към инвестиционната програма бяха основно исканията, които гражданите поставиха в залата. Представители на квартала, известен като Рилските блокове поискаха подновяване или ремонт на тротоара по ул. "Хан Тервел". Посочено бе, че той е изграден преди 50 години и е изпълнен с дупки, невъзможно е по него да се придвижват детски или инвалидни колички. Поискано бе и изграждане на детска площадка, като живеещите в квартала се ангажират също да се включат в това. В тази връзка тече и подписка на живеещите в квартала. Бяха отправени искания за ремонт на улица „Любен Каравелов” и тротоарите там, както и за тези по ул. „Славянска”. Живеещите в района Гаази Баба настояват за ремонт или изкърпване на улиците, за решаване на проблема с ниското напрежение на тока там, за подмяна на аварирали улични лампи, както и за въвеждане на тази зона в регулация. Общинският съветник от Атака Атанас Атанасов предложи създаване на фонд "Здраве", който да подпомага финансово млади специалисти в „МБАЛ – Добрич”. Мотивът му е, че така специалистите ще бъдат задържани на работа в Добрич. От Хобисклуб поискаха ремонт на улица „Любен Каравелов”, звукова сигнализация за незрящи, екопътека за хора с увреждания и други.

Вчера проектът за бюджет бе обсъден и с младежки организации, а за днес е насрочено обсъждането с представители на бизнеса. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ОБСЪЖДАНЕТО НА БЮДЖЕТА НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди