изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-08-11 @ 16:55 EEST
ДАНЪЧНИТЕ С ПЛАВАЩО РАБОТНО ВРЕМЕ ДО 2 МАЙ    
НовиниДо края на данъчно-осигурителната кампания всички офиси на НАП в страната ще работят с т. нар. плаващо работно време, съобщават от пресцентъра на централата на приходната агенция. Оттам допълват, че офисите на агенцията няма да затварят за обедна почивка, а служителите ще ползват регламентирания отдих по график през деня. Освен това в дните, в които изтичат срокове за подаване на декларации, офисите ще работят докато има клиенти в салона за обслужване.

Независимо от предприетите мерки, от НАП припомнят и насърчават клиентите си да използват всички алтернативни начини за подаване на своите документи и да не чакат последните срокове. Всички данъчни и осигурителни декларации могат да бъдат подадени по пощата с обратна разписка. За подоходните декларации съществува възможност и да бъдат директно входирани в над 400 пощенски станции на територията на цялата страна. Най-лесният и удобен начин за деклариране на доходите е подаването на декларация с баркод, която от вчера вече е достъпна за облагане на доходите на физическите лица на интернет страницата на НАП на адрес - www.nap.bg. Над 5 000 абонати на новините на електронната страница вече получиха декларацията с баркод по имейл, а в близките дни предстои документът да бъде изпратен и до още поне 30 000 човека, оставали имейл в данъчните си  декларации, съобщават още от пресцентъра.

Декларацията с баркод е електронно копие на подоходната декларация и може да бъде попълнена на компютър, като не се изисква електронен подпис. Гарантирано е, че във формуляра няма да има технически грешки, защото всички изчисления се извършват автоматично. След като декларацията бъде попълнена електронно, трябва да се разпечата на принтер и да се подпише собственоръчно. При разпечатването й се генерира баркод, който съдържа цялата въведена информация и позволява данните да бъдат заредени в системата на НАП без човешка намеса.

Декларациите за облагане на доходите тази година се подават до 2 май, тъй като 30 април официално е почивен ден. Данъците се заплащат в същия срок. 5 % отстъпка получават онези граждани, които подадат декларациите си и платят задълженията си до 10 февруари, а тези които декларират с електронен подпис, могат да се възползват от отстъпката до 2 май. Трябва да се знае, че се ползва само едната от двете отстъпки и при условие, че авансовият данък през годината е определен и внесен в срок, добавят от приходната агенция. Във всеки офис на НАП има определени служители, които помагат на клиентите с информация кое приложение трябва да се попълни в конкретния случай. Срокът за деклариране на печалбата от 2011 г. за фирмите е 2 април, тъй като 31 март е в събота. Данъкът се заплаща в същия срок. 1 % отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.) ползват тези фирми, които подадат годишната си декларация по електронен път, с електронен подпис. Допълнителна информация, както и помощ при попълване на декларациите, клиентите на НАП могат да получат и на телефон 0700 18 700 на цената на едни разговор. НДТ

 


Сходни връзки

ДАНЪЧНИТЕ С ПЛАВАЩО РАБОТНО ВРЕМЕ ДО 2 МАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди