изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:16 EEST
Самоубийство в Народния театър    
Новини

Осветител сложи край на живота си в Народния театър в нощта на събота срещу неделя, твърди столичен всекидневник. 58-годишният Стоян Маслов се обесил в помещение високо над голямата сцена, часове след края на спектакъла “Сирано дьо Бержерак”, в който участвал като осветител. Новината бе потвърдена от директора на театъра Павел Васев. Стоян не е оставил предсмъртно писмо. В събота вечерта Маслов си свършил работата и докато всичките му колеги напускали театъра, той се качил в помещение, високо над сцената – в подпокривното пространство. Преди да сложи край на живота си изключил захранването на електричеството, както всяка вечер след представление.




Смъртта, според съдебния лекар, вероятно е настъпила към 1 или 2 часа след полунощ. Трупът на Маслов бил открит към 9 сутринта от негов колега. Той веднага повикал директора Павел Васев и известил полицията. Служителите на реда разкрили, че това е втори опит за самоубийство на Маслов, за съжаление успешен. За пръв път осветителят се опитал да сложи край на живота си в края на миналото лято. Тогава той лежал в токсикологията на “Пирогов”, а после – в психиатричната болница в Карлуково.

Изписали го през октомври 2011 г. и се върнал на работа в Народния театър. Никой от колегите му не подозирал, че Стоян страда от психично разстройство, а и той никога не давал повод да научат.

Стоян Маслов е работил над 30 години в Народния театър. “Беше много спокоен, тих и кротък човек”, казва Павел Васев. “Беше самотен, странен човек – споделят потресени актьори от Народния театър. – Възможно е след смъртта на Велко Кънев още повече да се е депресирал. Двамата бяха близки. Дори Велко го имитираше в спектакъла си “12 разгневени монолога”.

Маслов не бил женен, нямал и деца. От полицията съобщили за самоубийството на Стоян на родителите и сестра му.
 


Сходни връзки

Самоубийство в Народния театър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди