изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:21 EEST
Почивна база „Слънчев бряг” ще бъде юридическо лице    
Туризъм

Правителството прие постановление за създаването на Почивна база „Слънчев бряг” като юридическо лице по чл. 60 от Закона за администрацията. Базата се намира в курортен комплекс „Слънчев бряг – изток”, община Несебър.



 

Като самостоятелно юридическо лице базата има възможност за индивидуална приходно ориентирана дейност. В нея се осигурява почивката не само на служителите от централните държавни органи, но и на други физически и юридически лица; провеждат се национални и международни мероприятия на ведомства на бюджетна издръжка и на други фирми и организации.

Със създаването на Почивна база „Слънчев бряг” като юридическо лице се изпълнява и мярка от Плана за оптимизация на държавната администрация, с която е възложено на администрацията на МС да преобразува структурите, включени в програма „Обекти с представителни и социални дейности”, в държавни предприятия или във второстепенни разпоредители с бюджетни кредити към МС.

С друго решение правителството възложи на министъра на земеделието и храните да упражнява правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „Система за агропазарна информация” ЕООД. До момента правата на държавата в дружеството се упражняваха от Селскостопанската академия - второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на земеделието и храните.

С решението се възлага на министъра на земеделието и храните и да инициира промяна в Закона за селскостопанската академия с цел прекратяване на ДП „САПИ”, което от създаването си през 2008 г. не е развивало дейност.

 


Сходни връзки

Почивна база „Слънчев бряг” ще бъде юридическо лице | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди