изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:12 EEST
ШОУТО СЕСИЯ: 200 МЛН. ЛЕВА СЕ ОЧАКВА ДА СЕ УСВОЯТ ПРЕЗ МАНДАТА ПО ПРОЕКТИ    
НовиниПрограма за развитие на общината за четирите години на мандата приеха на първото си за годината заседание вчера общинските съветници от Добрич. Седем са приоритетите на общината, посочени в документа. Те са активно и гъвкаво управление на общинските финанси, устойчиво икономическо развитие и усвояване на европейски фондове,

подобряване на инженерната и градската инфраструктура, конкурентно и достъпно образование и възпитание на децата и учениците, актуални и качествени здравни и социални услуги, Добрич с европейски измерения на художествената култура и утвърден фестивален център и укрепване и развитие на административния капацитет за по–добро управление и обслужване на гражданите и бизнеса.  Разработени и договорени са проекти по всички възможни оперативни програми, се посочва в програмата на общината. Очаква се ресурс от 200 милиона лева да бъдат усвоени през следващите четири години като част от дългосрочната стратегия за Добрич.

Бе взето решение да се актуализира Общинският план за развитие за настоящата година. В него са заложени дейности за модернизация на инфраструктурата, постигане на конкурентноспособност на местния бизнес, подобряване на привлекателността и качеството на живот в града.

Става ясно, че 590 000 лева ще бъдат изразходени за благоустрояване на междублокови пространства, 1 783 000 лева – за преасфалтиране на улици, 180 000 лева – за преасфалтиране на паркинга на централен пазар, 240 000 лева – за изграждане на нови тротоар, 700 000 лева – за поддръжка на уличната мрежа.

Стратегия за управление на общинската собственост също бе приета на вчерашното заседание на Общинския съвет. Общината има 1718 незастроени поземлени имота, 1871 жилищни имота и др. Жилищния фонд на общината е от 1394 апартамента за настаняване под наем, 10 резервни жилища, 53 жилища за продажба и обезщетяване, 101 общински къщи придобити от отчуждаване. Отчита се, че е нужно да продължи събарянето на амортизирани и без траен градоустройствен статут къщи,  разчистването на терените и оформянето им като зелени площи или замяната им срещу процент от разгънатата застроена площ на новопостроени на тях обекти. Приходите от отдаване на имоти общинска собственост за 2011г. са  1 309 416 лв.

На заседание си Общинският съвет прие Програма за развитието на туризма в Добрич през 2012 година. Общото й финансиране възлиза на 40 000 лева. За миналата година са били заложени 35 000 лева, а усвоени са 20 384 лева.

Стана ясно, че на свое заседание от 13.01.2012 год.  Консултативният съвет по туризъм взе решение   през настоящата година да се реализира изграждането на проектирания лапидариум  по ул. „България”. Идеята е да се изгради музей на открито, където ще се експонират артефакти от античната и ранно византийската епоха. Разположението на артефактите ще се извърши върху модулни кашпи с подходяща зеленина с предвидени места за сядане и подходящо насочено осветление. Целият ансамбъл ще бъде изолиран от жилищната група и околното пространство със зелена колонада и пана с влечаща растителност. Бе приет правен анализ, приватизационна оценка, тръжна документация и условия за провеждане на търг за продажба на зала „Работник". Дадено бе съгласие на „Диагностично - консултативен център - І - Добрич" ООД град Добрич за закупуване на „Спирален компютърен томограф".

 


Сходни връзки

ШОУТО СЕСИЯ: 200 МЛН. ЛЕВА СЕ ОЧАКВА ДА СЕ УСВОЯТ ПРЕЗ МАНДАТА ПО ПРОЕКТИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ШОУТО СЕСИЯ: 200 МЛН. ЛЕВА СЕ ОЧАКВА ДА СЕ УСВОЯТ ПРЕЗ МАНДАТА ПО ПРОЕКТИ
Автор: Anonymous да 2012-02-02 @ 11:25 EET
 След даване на съгласие за закупуване на компютърен томограф,общината да даде и парите за това, а не всичко да става за сметка на работещите в дкц-1, защото те не собственици! Парадоксите в Добрич нямат край!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди