изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:38 EEST
Гръцки министър: България е фалирала    
По света„Намаляването на заплатите не помага на търсенето, не помага на икономическия ръст. Ако искате да станете като България, не се нуждаете от „тройката” – ЕС, ЕЦБ и МВФ. Много е лесно. Обявявате фалит и с вас е свършено”, казва гръцкият министър на регионалното развитие Михалис Хрисохоидис, цитиран от "Вашингтон пост". Явно икономическите проблеми карат и висшите политици на Гърция да си изпускат нервите с непремерени и комплексарски изказвания.


"Ако искате да сме като България, значи трябва да фалираме", коментирал е пред пред американското издание гръцкият регионален министър.

За гърците, чиито данъци се увеличиха, заплатите се намалиха, а перспективите не са никак добри, новините за последните искания на европейските лидери дойдоха като кулминацията на една лоша шега.

За много гърци, обаче, кризата има своята предистория – просто Гърция е корумпирана всеобхватно - от ниските до високите си етажи. “Когото и да помолиш за нещо, все ти иска пари. Дори и общинският служител ще ти каже: Дай ми нещо, за да ти свърша работата" – разказват за местните нрави обикновените те хора в южната ни съседка.

Ако Гърция не получи нова спасителна помощ, до средата на март ще обяви невъзможност да изпълнява своите плащания, което може да наложи средиземноморската страна да напусне еврозоната и дори ЕС.

Но преди Атина да може да получи повече пари, Европа иска да бъдат предприети мерки, които може да задълбочат и без това вече тежката рецесия, коментира изданието.

В Германия раздразнението от ситуацията с балканската страна вече е толкова силно, че миналата седмица евролидерите дори допуснаха идеята за специален пост на комисар, който да отговаря за гръцкия бюджет. По-късно обаче това германско предложение беше отхвърлено.

„Ако намалите заплатите, приходите, пенсиите, ако съкратите всичко, търсенето и потреблението ще намалеят бързо. Всички тези мерки са част от порочен кръг”, заявил гръцкият министър на регионалното развитие Михалис Хрисохоидис.
 


Сходни връзки

Гръцки министър: България е фалирала | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди