изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:53 EEST
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 3–9 февруари 2012 г.    
Времето В петък ще е облачно с превалявания от сняг, който сутринта по Черноморието, а около и следобед и в източните части на Добруджа и в Бургаската низина ще премине в дъжд и на места ще се образуват поледици! Сутринта ще духа слаб, по Черноморието до умерен североизточен вятър, който постепенно ще се обърне от изток-югоизток. Затоплянето ще продължи -  преобладаващите минимални температури ще са от минус 12 до минус 7, по Черноморието между минус 6 и минус 1 градуса, в най-южните му райони – около и малко над 0, а максималните – от минус 5 до 0, по Черноморието и в Югоизточна България  между 0 и плюс 4-5 градуса.

 

През почивните дни с временни прекъсвания ще превалява предимно слаб дъжд и на места все още са възможни поледици. Само в районите на Предбалкана отначало ще превалява сняг. Ще продължи да духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от изток-югоизток. Температурите слабо ще се колебаят и преобладаващите минимални ще са между 1 и 6, а максималните – от 3 до 8 градуса, в неделя малко по-ниски

В началото на следващата седмица, с усилване на вятъра от североизток отново ще нахлува студен въздух. Постепенно дъждът ще премине в сняг, най-късно по Южното Черноморие. Температурите ще се понижават и навсякъде ще станат отрицателни.

В края на периода снеговалежите ще спрат, а облачността ще се разкъса. Ще е студено с преобладаващи минимални температури между минус 15 и минус 10 градуса и максимални от минус 10 до минус 5. По Черноморието температурите ще се с 5-6 градуса по-високи.

Вълнението през първите 2-3 дни ще е 2-3, в понеделник ще се усили до 3-4 бала, а към края на периода до 4-5. Температурата на морската вода ще е от 0 до 2, в най-южните райони на крайбрежието до края на тази седмица 3-4 градуса. 

 

Деж.синоптик: Л. Маджаров

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ

 

 


Сходни връзки

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 3–9 февруари 2012 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди