изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:44 EEST
Община Свищов получава археологически обект за развитие на местния туризъм    
Туризъм

Правителството предостави безвъзмездно за управление на община Свищов Античния град Нове. Имотът – публична държавна собственост, до момента е стопанисван от Министерството на културата. С прехвърлянето му на общината ще бъде реставриран и консервиран в изпълнение на проекта „Нове – сърцето на легиона. Социализация и експониране на римски военен лагер и късноантичен град Нове” по Оперативна програма „Регионално развитие”. Целта е подобряване на туристическите атракции в региона и свързаната с тях инфраструктура.



 

С две други решения правителството отне, поради отпаднала нужда, от МВР и от МЗХ правото на управление върху два имота и промени статута им от публична в частна държавна собственост.

Първият имот – складова база, се намира в местността „Турканица” край Враца и включва две едноетажни сгради. Другият е в местността „Орта Екенлик” край Русе и представлява терен от 83 641 кв. м, който от години се използва нерегламентирано като учебен полигон за кандидат-шофьори.

Имотите преминават в управление на областните управители на Враца и Русе.

 


Сходни връзки

Община Свищов получава археологически обект за развитие на местния туризъм | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди